Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kimchi:

3.

Skyl kinakålen grundigt i koldt vand. Skær det nederste af stokken.

4.

Skær kinakålen i kvarter, og skær dem i tykke strimler. Kom strimlerne op i en stor skål. Masser salt ind i kålen. Lad det stå i 30 minutter.

Chilipasta:

5.

Pil løget, og skær det i kvarter. Kom det op i en foodprocessor.

6.

Skræl ingefær, og skær det i skiver. Kom dem op i foodprocessoren. Se videoen.

7.

Pil hvidløg. Kom hvidløg og resten af ingredienserne til chilipastaen op i foodprocessoren.

Kimchi fortsat:

8.

Skyl og rens grøntsagerne. Skræl gulerødderne. Skær radiser og gulerødder i tynde strimler. Se videoen.

Skyl og rens grøntsagerne. Skræl guleroden. Skær radiser og guleroden i tynde strimler. Se videoen.

9.

Skær rødderne af forårsløgene, og halver dem på langs. Skær dem derefter i 4 centimeter lange stykker.

Skær rødderne af forårsløget, og halver den på langs. Skær den derefter i 4 centimeter lange stykker.

10.

Vask hænder, og vend kålen forsigtigt i skålen. Lad det stå i 30 minutter igen.

Skolde patentglas:

11.

Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

12.

Stil det rene patentglas ned i køkkenvasken. Hæld kogende vand i patentglasset og i låget. Pas på, at du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp fra en voksen.

13.

Hæld forsigtigt vandet fra glasset. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp fra en voksen. Glasset er nu skoldet og klar til brug.

Kimchi fortsat:

14.

Find en mellemstor skål frem, og tag engangshandsker på. Bland chilipasta og forårsløg, gulerod og radiser sammen med hænderne.

15.

Stil et dørslag i vasken, og hæld kinakålen og væsken igennem dørslaget. Skyl kålen grundigt med koldt vand, og lad den dryppe af.

16.

Tag engangshandsker eller fryseposer på hænderne. Bland kål og grøntsagerne, så det hele er dækket af chilipasta. Kom det hele i det skoldede patentglas, og luk det.

17.

Lad det stå på køkkenbordet eller i et køkkenskab i 4 dage. Husk at lukke luften ud af glasset 1 gang dagen. Efter 4 dage er din kimchi klar til at blive spist, men du kan også sagtens lade den fermentere videre i køleskabet. Hvis den lugter og smager dårligt, kan det være, at der vokser farlige bakterier i den. Så skal du smide den ud!

18.

Din kimchi kan holde sig i op til 3 måneder i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 335 kJ / 80 kcal

Protein: 335 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 8 %

Kostfibre: 10 %

Kokkeskolevideoer

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Inspiration

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min