- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Stuvet hvidkål er en klassisk dansk ret, som vi synes du skal prøve, hvis du ikke har smagt den før. Stuvet hvidkål er cremet og lækker, og er en smart måde at kombinere sovs og kål ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål:
500 g. hvidkål
750 g. hvidkål
250 g. hvidkål
2 dl. vand
3 dl. vand
1 dl. vand
2 ½ dl. mælk
3 ¾ dl. mælk
1 ¼ dl. mælk
2 spsk. mel
3 spsk. mel
1 spsk. mel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½knivspids peber
½ dl. persille
¾ dl. persille
¼ dl. persille
Hvidkål
Vand
Mælk
Hvedemel
Salt
Peber
Persille
Køkkenredskaber: til stuvet hvidkål
1 køkkenvægt
1 deciliter
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 røreske
1 melryster
1 lille skål
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Røreske
Melryster
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stuvet hvidkål:
3.
Skyl hvidkålen, og fjern de yderste dækblade fra hvidkålshovedet, og kasser dem. Skær hvidkålen i tynde strimler. Se videoen.
4.
Kom vand i en gryde, og læg låg på. Varm vandet op, til det koger.
5.
Kom hvidkålen forsigtigt i vandet, så du ikke brænder dig. Damp det i 10 minutter.
6.
Kom mælk og mel i en melryster. Ryst, til melet er helt opløst i mælken. Hæld jævningen ned til hvidkålen. Se videoen.
7.
Kog stuvningen i cirka 5 minutter.
8.
Smag den stuvede hvidkål til med salt og peber. Hvis du kan lide, at kålen er blødere, skal den koge lidt ekstra. Rør i den undervejs, så den ikke brænder på.
9.
Hvis du vil have persille i din stuvede hvidkål, skal du skylle persillen i en lille skål. Hak persillen i mindre stykker, og kom det op i den stuvede hvidkål. Rør rundt. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 326 kJ / 78 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 8 %
Kokkeskolevideoer