1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Stuvet hvidkål

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Stuvet hvidkål:

3.

Skyl hvidkålen, og fjern de yderste dækblade fra hvidkålshovedet, og kasser dem. Skær hvidkålen i tynde strimler. Se videoen.

4.

Kom vand i en gryde, og læg låg på. Varm vandet op, til det koger.

5.

Kom hvidkålen forsigtigt i vandet, så du ikke brænder dig. Damp det i 10 minutter.

6.

Kom mælk og mel i en melryster. Ryst, til melet er helt opløst i mælken. Hæld jævningen ned til hvidkålen. Se videoen.

7.

Kog stuvningen i cirka 5 minutter.

8.

Smag den stuvede hvidkål til med salt og peber. Hvis du kan lide, at kålen er blødere, skal den koge lidt ekstra. Rør i den undervejs, så den ikke brænder på.

9.

Hvis du vil have persille i din stuvede hvidkål, skal du skylle persillen i en lille skål. Hak persillen i mindre stykker, og kom det op i den stuvede hvidkål. Rør rundt. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 326 kJ / 78 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 62 %

Fedt: 7 %

Kostfibre: 8 %

Kokkeskolevideoer

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Sovs, jævne

Sovs, jævne

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min