
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Kødboller med chilisovs
Kødboller med chilisovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du kan lide, når det brænder i munden, og du bliver varm inden i, når du spiser chili, så er det her en ret for dig! Du kan gøre retten stærkere eller mildere afhængig af, hvor modig du er.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kødboller med chilisovs
Kødboller:
300 g. hakket oksekød (max 10% fedt)
450 g. hakket oksekød (max 10% fedt)
150 g. hakket oksekød (max 10% fedt)
3 spsk. rasp
4 ½ spsk. rasp
1 ½ spsk. rasp
2 spsk. revet parmesan
3 spsk. revet parmesan
1 ½ spsk. revet parmesan
1 æg
1 ½ æg
½ æg
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
½ tsk. timian
¾ tsk. timian
¼ tsk. timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
3 spsk. vand
4 ½ spsk. vand
1 ½ spsk. vand
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
15 g. smør
25 g. smør
10 g. smør
Sovs:
½ løg
¾ løg
¼ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. æbleeddike
1 ½ tsk. æbleeddike
½ tsk. æbleeddike
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
Couscous:
6 dl vand
9 dl vand
3 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
4 dl couscous
6 dl couscous
2 dl couscous
15 g. smør
25 g. smør
10 g. smør

Hakket oksekød

Rasp

Parmesanost

Æg

Paprika

Timian (frisk)

Salt

Vand

Olie - smagsneutral

Smør

Løg

Hvidløg

Chili

Hakkede tomater

Æblecidereddike

Sukker

Couscous
Køkkenredskaber til kødboller med chilisovs
1 sæt måleskeer
2 grydeskeer
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 mellem skål
1 stegepande
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 rivejern
1 dåseåbner
1 kop
1 kniv bestik
1 fad
2 små gryder
1 dessertske
1 grydelåg

Måleskeer

Grydeske

Urtekniv

Skærebræt

Røreske

Mellem røreskål

Stegepande

Målebæger

Køkkenvægt

Rivejern

Dåseåbner

Kop

Kniv bestik

Serveringsfad

Lille gryde

Dessertske

Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Kom kød og rasp i skålen. Riv parmesanosten, og kom den i skålen. Se videoen.
4.
Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen til kødet. Vask hænder. Rør rundt. Se videoen.
Slå æggene ud i koppen og kom det op i skålen til kødet. Vask hænder. Rør rundt. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Rør det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen til kødet. Vask hænder. Rør rundt. Den anden halvdel af ægget skal du ikke bruge. Se videoen.
5.
Kom salt, paprika, timian og vand op i skålen. Rør farsen til den er fast.
6.
Form 12 kødboller af farsen med en dessertske og læg dem på en tallerken. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
Form 18 kødboller af farsen med en dessertske og læg dem på en tallerken. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
Form 6 kødboller af farsen med en dessertske og læg dem på en tallerken. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
7.
Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op.
8.
Kom kødbollerne på stegepanden og brun dem på alle sider. Se videoen.
9.
Skru ned for varmen på stegepanden og steg kødbollerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
10.
Skær en af kødbollerne over for at tjekke om de er færdige. Kødet må ikke være rosa. Er de ikke færdige, steges de videre i 5 minutter. Er de færdige, tages kødbollerne af stegepanden og lægges i et fad.
Chilisovs:
11.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
12.
Pil hvidløget, og hak det. Se videoen.
13.
Skyl chilien. Tag en kniv, og skær chilien over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
14.
Kom olien i en gryde, og varm den op.
15.
Kom løg, hvidløg og chili i gryden. Lad det hele svitse, mens du rører rundt. Se videoen.
16.
Åben dåsen med de hakkede tomater med dåseåbneren og kom dem ned i gryden. Rør rundt.
17.
Put æbleeddike og vand ned i gryden og kog det hele i 5 minutter.
18.
Smag sovsen til med sukker og salt. Hæld derefter sovsen hen over kødbollerne.
Couscous:
19.
Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
20.
Kom smør og couscous i gryden og rør til smøret er smeltet. Sluk for gryden og læg låg på. Lad gryden stå i 5 minutter.
21.
Couscousen er nu færdig. Server couscousen til kødbollerne med chilisovs. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2246 kJ / 537 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer