- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Kødboller med chilisovs
Kødboller med chilisovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvis du kan lide, når det brænder i munden, og du bliver varm inden i, når du spiser chili, så er det her en ret for dig! Du kan gøre retten stærkere eller mildere afhængig af, hvor modig du er.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kødboller med chilisovs
Kødboller:
300 g. hakket oksekød (max 10% fedt)
450 g. hakket oksekød (max 10% fedt)
150 g. hakket oksekød (max 10% fedt)
3 spsk. rasp
4 ½ spsk. rasp
1 ½ spsk. rasp
2 spsk. revet parmesan
3 spsk. revet parmesan
1 ½ spsk. revet parmesan
1 æg
1 ½ æg
½ æg
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
½ tsk. timian
¾ tsk. timian
¼ tsk. timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
3 spsk. vand
4 ½ spsk. vand
1 ½ spsk. vand
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
15 g. smør
25 g. smør
10 g. smør
Sovs:
½ løg
¾ løg
¼ løg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. æbleeddike
1 ½ tsk. æbleeddike
½ tsk. æbleeddike
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
Couscous:
6 dl vand
9 dl vand
3 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
4 dl couscous
6 dl couscous
2 dl couscous
15 g. smør
25 g. smør
10 g. smør
Hakket oksekød
Rasp
Parmesanost
Æg
Paprika
Timian (frisk)
Salt
Vand
Olie - smagsneutral
Smør
Løg
Hvidløg
Chili
Hakkede tomater
Æblecidereddike
Sukker
Couscous
Køkkenredskaber til kødboller med chilisovs
1 sæt måleskeer
2 grydeskeer
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 mellem skål
1 stegepande
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 rivejern
1 dåseåbner
1 kop
1 kniv bestik
1 fad
2 små gryder
1 dessertske
1 grydelåg
Måleskeer
Grydeske
Urtekniv
Skærebræt
Røreske
Mellem røreskål
Stegepande
Målebæger
Køkkenvægt
Rivejern
Dåseåbner
Kop
Kniv bestik
Serveringsfad
Lille gryde
Dessertske
Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Kom kød og rasp i skålen. Riv parmesanosten, og kom den i skålen. Se videoen.
4.
Slå et æg ud i en kop og kom det op i skålen til kødet. Vask hænder. Rør rundt. Se videoen.
Slå æggene ud i koppen og kom det op i skålen til kødet. Vask hænder. Rør rundt. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Rør det sammen med en gaffel, og hæld halvdelen op i skålen til kødet. Vask hænder. Rør rundt. Den anden halvdel af ægget skal du ikke bruge. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
9.
Skru ned for varmen på stegepanden og steg kødbollerne i 15-20 minutter, til de er gennemstegte.
10.
Chilisovs:
11.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
12.
Pil hvidløget, og hak det. Se videoen.
13.
Skyl chilien. Tag en kniv, og skær chilien over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
14.
Kom olien i en gryde, og varm den op.
15.
Kom løg, hvidløg og chili i gryden. Lad det hele svitse, mens du rører rundt. Se videoen.
16.
Åben dåsen med de hakkede tomater med dåseåbneren og kom dem ned i gryden. Rør rundt.
17.
Put æbleeddike og vand ned i gryden og kog det hele i 5 minutter.
18.
Smag sovsen til med sukker og salt. Hæld derefter sovsen hen over kødbollerne.
Couscous:
19.
Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
20.
Kom smør og couscous i gryden og rør til smøret er smeltet. Sluk for gryden og læg låg på. Lad gryden stå i 5 minutter.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2246 kJ / 537 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer