Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Hæld vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varmt, så du brænder dig.

5.

Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.

6.

Kom grahamsmel i skålen, og rør med en grydeske.

7.

Kom sukker, salt og olie op i skålen, og rør rundt.

8.

Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

9.

Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

10.

Ælt dejen, indtil den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Se videoen.

11.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.

12.

Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.

13.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

14.

Del den hævede dej i 2 lige store stykker.

15.

Rul hver dejklump ud til et aflangt rektangel. Skær hvert rektangel ud i 8 trekantede stykker. Se videoen.

16.

Kom bagepapir på to bageplader.

17.

Kom en lille teskefuld ketchup og en pølse på den brede ende af hver trekant.

18.

Rul dejen rundt om pølsen, og fordel pølsehornene på de to bageplader. Sørg for, at snippen ligger under pølsehornet, så de ikke folder sig ud under bagningen.

19.

Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel.

20.

Pensel hvert pølsehorn med ægget.

21.

Bag pølsehornene i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne.

22.

Lad pølsehornene køle af på en bagerist.

23.

Serveres straks, eller tag dem med i madpakken.

Næringsindhold per portion

Energi: 602 kJ / 144 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 29 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Dej, ælte

Dej, ælte

Horn, rulle

Horn, rulle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 23 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min