
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Pølsehorn
Pølsehorn
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vidste du, at pølsehorn på engelsk hedder ”pigs in a blanket”, som betyder grise med dyne på? :) Du får her en opskrift på nemme og hurtige pølsehorn med ketchup, der både er bløde og luftige. Og i en grov udgave, så de mætter godt. Lav en stor portion, og frys dem ned; så er de perfekte til madpakkerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pølsehorn
Ingredienser
50 g gær (1 pakke)
75 g gær (1 ½ pakke)
25 g gær (½ pakke)
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
1 dl grahamsmel (60 g)
1 ½ dl grahamsmel (90 g)
½ dl grahamsmel (30 g)
Evt. 1 tsk. sukker
Evt. 1 tsk. sukker
Evt. ½ tsk. sukker
1 tsk. salt
1tsk. salt
½ tsk. salt
Evt. 2 spsk. olie
Evt. 3 spsk. olie
Evt. 1 spsk. olie
Ca. 6 ½ dl hvedemel (400 g)
Ca. 10 dl hvedemel (600 g)
Ca. 3 ½ dl hvedemel (200 g)
1 dl ketchup
1 ½ dl ketchup
½ dl ketchup
8 pølser eller 16 cocktailpølser
12 pølser eller 24 cocktailpølser
4 pølser eller 8 cocktailpølser
1 æg til pensling
1 æg til pensling
1 æg til pensling

Gær

Vand

Grahamsmel

Sukker

Salt

Olie - smagsneutral

Hvedemel

Tomatketchup

Cocktailpølser

Æg
Køkkenredskaber til pølsehorn
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor røreskål
1 lille gryde
1 piskeris
1 grydeske
Husholdningsfilm
Bagepapir
2 bageplader
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel
1 bagerist

Decilitermål

Spiseske

Teske

Røreskål

Lille gryde

Piskeris

Grydeske

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Kop

Gaffel

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Hæld vandet i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger. Men ikke så varmt, så du brænder dig.
5.
Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.
6.
Kom grahamsmel i skålen, og rør med en grydeske.
7.
Kom sukker, salt og olie op i skålen, og rør rundt.
8.
Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
9.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
10.
Ælt dejen, indtil den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved. Se videoen.
11.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.
12.
Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.
Form pølsehorn:
13.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
14.
Del den hævede dej i 2 lige store stykker.
15.
Rul hver dejklump ud til et aflangt rektangel. Skær hvert rektangel ud i 8 trekantede stykker. Se videoen.
16.
Kom bagepapir på to bageplader.
17.
Kom en lille teskefuld ketchup og en pølse på den brede ende af hver trekant.
18.
Rul dejen rundt om pølsen, og fordel pølsehornene på de to bageplader. Sørg for, at snippen ligger under pølsehornet, så de ikke folder sig ud under bagningen.
Pensel og bag pølsehorn:
19.
Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
20.
Pensel hvert pølsehorn med ægget.
21.
Bag pølsehornene i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne.
22.
Lad pølsehornene køle af på en bagerist.
23.
Serveres straks, eller tag dem med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 602 kJ / 144 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer