- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Kødboller i grøntsagssovs med ris
Kødboller i grøntsagssovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium
Mmm, det her er bare en lækker ret! Kødboller i den søde kokosmælk kommer de stærkt krydrede grøntsager til undsætning, og skaber den perfekte smagskombination! Det er ikke boller i karry, men giv grøntsagssovsen med ris chancen, da det smager fantastisk!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kødboller i grøntsagssovs med ris
Kødboller
400 g. hakket kød (kalv og flæsk)
600 g. hakket kød (kalv og flæsk)
200 g. hakket kød (kalv og flæsk)
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
1 æg
2 æg
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Ca. 2 dl mælk eller koldt vand
Ca. 3 dl mælk eller koldt vand
Ca. 1 dl mælk eller koldt vand
Vand til at koge kødbollerne
Vand til at koge kødbollerne
Vand til at koge kødbollerne
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
Grøntsager
1 spidskål eller ½ hvidkålshoved
1 ½ spidskål eller ⅔ hvidkålshoved
½ spidskål eller ¼ hvidkålshoved
4 porrer
6 porrer
2 porrer
4 store gulerødder
6 store gulerødder
2 store gulerødder
1 lille rød chili
1 ½ - 2 små røde chilier
½ lille rød chili
1 spsk. olie
2 spsk. olie
2-3 tsk. stærk karry
3-4 tsk. stærk karry
1-2 tsk. stærk karry
1 dåse kokosmælk
1 ½ dåse kokosmælk
½ dåse kokosmælk
1 spsk. limesaft
2 spsk. limesaft
1 tsk. limesaft
Ca. 2 tsk. groft salt
Ca. 3 tsk. groft salt
Ca. 1 tsk. groft salt
Ris
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
2 dl fuldkornsris
3 dl fuldkornsris
1 dl fuldkornsris
Drys
2 håndfulde hakket persille
3 håndfulde hakket persille
1 håndfuld hakket persille
Tilbehør
½ lime skåret i både
1 lime skåret i både
Hakket gris og kalv
Salt
Æg
Hvedemel
Peber
Minimælk
Vand
Spidskål
Porre
Gulerod
Chili
Olie - smagsneutral
Karry
Kokosmælk
Lime
Brune ris (fuldkornsris)
Persille
Køkkenredskaber til kødboller i grøntsagssovs med ris
2 mellem gryder
2 grydelåg
1 stor gryde
1 grydeske
1 skål
1 røreske
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor kniv
1 kartoffelskræller
1 hulske
1 dåseåbner
1 håndmixer
1 sæt måleskeer
1 målebæger
1 kop
1 spiseske
Mellem gryde
Grydelåg
Stor gryde
Grydeske
Røreskål
Røreske
Dørslag
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Hulske
Dåseåbner
Håndmixer
Måleskeer
Målebæger
Kop
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Se videoen.
4.
Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene i 50 minutter. Rør risene løse med en gaffel. Lav kødbollerne og sovsen, mens risene koger.
Kødboller:
5.
Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det er en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Se videoen.
6.
Slå ægget ud i en kop, og rør det derefter i farsen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop ét ad gangen, og rør dem i farsen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
8.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt, indtil farsen har en passende konsistens. Den må ikke være for flydende.
9.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Form imens kødbollerne med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Koge kødbollerne:
10.
11.
12.
Ris - fortsat:
13.
Grøntsagssovs:
14.
15.
16.
Skær et snit på langs i den grønne del af porrerne, og skyl dem grundigt i vand. Vask kniven og skærebrættet, hvis der er kommet jord på. Se videoen.
17.
Skræl gulerødderne, og skær roden af. Skær porrer og gulerødder i cirka 1 centimeter tykke skiver. Se videoen.
18.
Vask chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
19.
20.
21.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3458 kJ / 824 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 48 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer