- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Klassiske syltede rødbeder
Klassiske syltede rødbeder
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Klassiske syltede rødbeder - perfekte som topping på rugbrødsmaden eller som tilbehør til aftensmaden. Og de smager altså lidt bedre når de er hjemmelavede. Vurdér selv, når du har prøvet vores opskrift!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til klassiske syltede rødbeder
Syltede rødbeder:
1 kg. rødbeder
1,5 kg. rødbeder
500 g. rødbeder
5 dl. lagereddike
7½ dl. lagereddike
2½ dl. lagereddike
250 g. sukker
375 g. sukker
125 g. sukker
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 tsk. hele peberkorn
1½ tsk. hele peberkorn
½ tsk. hele peberkorn
Evt. ½ tsk. flydende konserveringsmiddel
Evt. ¾ tsk. flydende konserveringsmiddel
Evt. ¼ tsk. flydende konserveringsmiddel
Evt. 1 stk. peberrod i skiver
Evt. 1½ stk. peberrod i skiver
Evt. ½ stk. peberrod i skiver
Rødbede
Eddike - lagereddike
Sukker
Salt
Peberkorn
Atamon (konserveringsmiddel)
Peberrod
Køkkenredskaber til klassiske syltede rødbeder
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 grøntsagsbørste
1 stor gryde med låg
1 dørslag
1 elkedel
1 lille gryde
1 sylteglas
1 grydeske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Grøntsagsbørste
Stor gryde
Dørslag
Elkedel
Lille gryde
Sylteglas
Grydeske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødbeder:
3.
Skrub rødbederne rene med en grøntsagsbørste. Skyl dem i koldt vand.
4.
Kom rødbederne op i en gryde, og dæk dem med vand. Læg låg på. Bring dem i kog ved middelhøj varme. Skru lidt ned for varmen, når vandet koger, og lad rødbederne koge i 45 minutter.
5.
Hæld det kogende vand fra rødbederne gennem et dørslag. Kom rødbederne tilbage i gryden, og fyld den med koldt vand. Så kan rødbederne køle af, mens du fortsætter med resten af opskriften.
Skolde glas:
6.
Kog ½ liter vand i en elkedel eller en lille gryde.
7.
Stil et patentglas og låget til glasset i håndvasken, og fyld begge dele med kogende vand.
8.
Lad det stå, mens du fortsætter med opskriften.
Lage:
9.
Kom lagereddike, sukker, salt og peberkorn i en lille gryde. Lad det koge, indtil sukkeret er smeltet. Rør undervejs i gryden. Lad eddikelagen køle af, til den er fingervarm.
10.
Tilsæt eventuelt konserveringsmiddel.
Rødbeder, fortsat:
11.
Skær rodspids og top af rødbederne.
12.
Gnid skrællen af rødbederne, og skyl dem.
13.
Skær dem i skiver på cirka en halv centimeters tykkelse.
14.
Hæld det kogte vand ud af patentglasset og låget. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen, hvis vandet stadig er meget varmt.
15.
Kom rødbedeskiverne i det skoldede glas.
16.
Hvis du gerne vil have peberrod i dine syltede rødbeder, så skræl peberroden, skær den i tykke skiver og kom dem øverst i glasset.
17.
Hæld eddikelagen over rødbedeskiverne i sylteglasset. Rødbedeskiverne skal være helt dækket af lage.
18.
Kom låget på med det samme uden at røre lågets inderside.
19.
Lad glasset stå på køkkenbordet, mens det køler af.
Hvis du skal bruge rødbederne med det samme, så spis dem til den ret, du ønsker, når lagen ikke længere er varm. Ellers skal glasset på køl, til du skal bruge rødbederne. De kan holde sig i lang tid på køl, hvis du har brugt konserveringsmiddel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1636 kJ / 391 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 90 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 3 %