
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta>
- Pasta med grøntsager
Pasta med grøntsager
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 26 min.
Sværhedsgrad: Nem

Når du engang flytter hjemmefra, er der én ingrediens, du ikke kommer udenom. Den er grøn, krydret og kan gøre selv den kedeligste pasta spændende - det er selvfølgelig pesto. Her pepper den pasta og grøntsager op til et super velsmagende måltid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pasta med grøntsager
Ingredienser
¾ broccoli
1 broccoli
½ broccoli
2 store gulerødder
3 store gulerødder
1 stor gulerod
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 l. vand
3 l. vand
1 l. vand
200 g. pasta penne
300 g. pasta penne
100 g. pasta penne
2 spsk. grøn pesto
3 spsk. grøn pesto
1 spsk. grøn pesto
2 spsk. revet parmesanost
3 spsk. revet parmesanost
1 spsk. revet parmesanost

Broccoli

Gulerod

Salt

Vand

Pasta

Pesto (grøn)

Parmesanost
Køkkenredskaber til pasta med grøntsager
2 måleskeer
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 gaffel
1 mellem skål
1 stor gryde
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 sigte/si
1 serveringsfad

Måleskeer

Lille skarp kniv

Skærebræt

Gaffel

Mellem skål

Stor gryde

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Si

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Se videoen.
4.
Læg broccoli-buketterne i en stor skål med koldt vand.
5.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Læg dem i skålen med broccoli.
Skræl guleroden, og skær den i skiver. Læg den i skålen med broccoli.
6.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
7.
Kom pastaen i gryden, og kog den, som det står på pakken.
8.
Kom broccoli og gulerod i pastaen, og kog dem i 4-5 minutter mere.
9.
Stil en si i vasken. Hæld pasta og grøntsager i sien, og lad det dryppe af. Kom det hele tilbage i gryden, og servér med pesto og revet parmesanost til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1139 kJ / 271 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 21 %
Heraf mættet fedt 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer