- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Kartoffel-æggekage med bønnesalat
Kartoffel-æggekage med bønnesalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor og sund frokost eller aftensmad.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffel-æggekage med bønnesalat
Æggekage
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk salt
100 g. skalotteløg
150 g. skalotteløg
50 g. skalotteløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
4 æg
6 æg
2 æg
1 spsk. kartoffelmel
1 ½ spsk. kartoffelmel
½ spsk. kartoffelmel
1 ½ dl. mælk
2 ¼ dl. mælk
¾ dl. mælk
2 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Bønnesalat
200 g. grønne bønner
300 g. grønne bønner
100 g. grønne bønner
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 dåse hvide bønner
1 ½ dåse hvide bønner
½ dåse hvide bønner
1 rød snack peberfrugt
1 ½ rød snack peberfrugt
½ rød snack peberfrugt
½ bundt purløg
¾ bundt purløg
¼ bundt purløg
Dressing
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Kartoffel
Vand
Salt
Skalotteløg
Olie - smagsneutral
Æg
Kartoffelmel
Minimælk
Peber
Grønne bønner
Cannellini-bønner (hvide bønner)
Snackpeber
Purløg
Hvidløg
Citron
Køkkenredskaber til kartoffel-æggekage med bønnesalat
2 måleskeer
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 saks
1 mellem skål
2 små skåle
1 mellem gryde
1 pande (teflon)
1 piskeris
1 hvidløgspresser
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 citruspresser
2 sier/sigter
1 dåseåbner
1 grøntsagsbørste
1 grydelåg
1 lille gryde
Måleskeer
Grydeske
Urtekniv
Skærebræt
Røreske
Saks
Mellem røreskål
Lille røreskål
Mellem gryde
Stegepande
Piskeris
Hvidløgspresser
Målebæger
Køkkenvægt
Citruspresser
Si
Dåseåbner
Grøntsagsbørste
Grydelåg
Lille gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffel-æggekage:
3.
Vask kartoflerne. Se videoen.
4.
Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
10.
11.
Kom løg og kartofler på stegepanden. Svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Se videoen.
12.
13.
Bønnesalat:
14.
Nip enden af de grønne bønner, og skyl bønnerne. Skær dem i mindre stykker på cirka 2 centimeter.
15.
Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 3 minutter, til de er sprøde.
16.
17.
18.
19.
Dressing:
20.
Pil, og pres hvidløgene ned i en lille skål. Se videoen.
21.
Pres saften fra den halve citron, og kom det op i skålen med hvidløg. Se videoen.
Pres saften fra citronen, og kom det op i skålen med hvidløg. Se videoen.
22.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1845 kJ / 439 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 36 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer