
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Tærter>
- Tærte med chorizo
Tærte med chorizo
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Om vinteren kan det være svært at finde friske, grønne grøntsager i sæson. Vi har heldigvis stadig rodfrugter, som kartofler, løg og porrer, der holder heeeele vinteren! Men vi har også de frosne grøntsager, som er høstet og frosset ned, når de er allerbedst.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tærte med chorizo
Tærtedej:
70 g. grahamsmel
105 g. grahamsmel
35 g. grahamsmel
140 g. hvedemel
210 g. hvedemel
70 g. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
100 g. smør
150 g. smør
50 g. smør
1 ½ spsk. vand
2 ¼ spsk. vand
¾ spsk. vand
Fyld:
1 porre
1 ½ porre
½ porre
1 løg
1 ½ løg
½ løg
½ dl. frisk persille
¾ dl. frisk persille
¼ dl. frisk persille
5 æg
8 æg
3 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
160 g. chorizopølse
240 g. chorizopølse
80 g. chorizopølse
½ dl. ærter, frosne, som er tøet op
¾ dl. ærter, frosne, som er tøet op
¼ dl. ærter, frosne, som er tøet op
100 g. hytteost
150 g. hytteost
50 g. hytteost

Grahamsmel

Hvedemel

Salt

Smør

Vand

Porre

Løg

Persille

Æg

Mælk

Peber

Chorizo

Ærter

Hytteost
Køkkenredskaber til tærte med chorizo
1 foodprocessor eller blender
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
2 teskeer
1 tærtefad (ca. 28 cm)
2 tærtefade (ca. 28 cm)
1 tærtefad (ca. 22 cm)
1 gaffel
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 mellemstore skåle
1 kop

Foodprocessor

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Tærteform

Gaffel

Skærebræt

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtebunden:
3.
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 2 ¼ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt ¾ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
5.
Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.
6.
Forbag tærtebunden i cirka 10-15 minutter.
Fyld:
7.
Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Hak den groft. Se videoen.
Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Hak den halvdel, du skal bruge, groft. Se videoen.
8.
Pil løget, og hak det groft.
9.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
10.
Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en blender. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt, løg, porre, mælk, persille, salt og peber. Se videoen.
Fyld og bag tærten:
11.
Blend blandingen, og hæld æggemassen i den forbagte tærtebund.
12.
Skær chorizopølsen i tern, og fordel den og ærter på æggemassen i tærtebunden.
13.
Brug en teske til at fordele hytteost på tærten i små klatter. Drys evt. med ekstra persille.
14.
Bag tærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3378 kJ / 702 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt 21 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer