Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 1-1½ spiseske koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt 2 ¼ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.
Tærtebunden: Bland grahamsmel, hvedemel og salt i en skål. Skær det kolde smør i mindre stykker, og smuldr det i melet med hænderne. Der skal ikke være store stykker smør tilbage. Tilsæt ¾ spsk. koldt vand, og saml dejen til en stor klump. Den skal ikke æltes.

5.

Tryk tærtedejen ud i tærteformen med fingrene. Sørg for, at den kommer godt op af kanterne. Prik tærtedejen med en gaffel.

6.

Forbag tærtebunden i cirka 10-15 minutter.

7.

Fyld: Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Hak den groft. Se videoen.
Fyld: Skyl porren. Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af den. Skær porren igennem på langs, og skyl den ren for jordrester. Hak den halvdel, du skal bruge, groft. Se videoen.

8.

Pil løget, og hak det groft.

9.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

10.

Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en blender. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Tilsæt, løg, porre, mælk, persille, salt og peber. Se videoen.

11.

Blend blandingen, og hæld æggemassen i den forbagte tærtebund.

12.

Skær chorizopølsen i tern, og fordel den og ærter på æggemassen i tærtebunden.

13.

Brug en teske til at fordele hytteost på tærten i små klatter. Drys evt. med ekstra persille.

14.

Bag tærten i cirka 45 minutter, eller til du kan stikke i den med en gaffel og se, at tærten er fast og ikke længere er våd.

Næringsindhold per portion

Energi: 3378 kJ / 702 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 27 %

Fedt: 55 %

Heraf mættet fedt 21 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min