1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Madpandekager>
  6. Pandekager med kylling og rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pandekager:

3.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.

4.

Kom mælk, grahamsmel, hvedemel og salt op i skålen til æggene. Pisk pandekagedejen sammen med et piskeris.

5.

Sæt dejen i køleskabet, mens du laver fyldet.

Rodfrugtfyld:

6.

Skyl og skræl rodfrugterne, og skær dem i små tern. Se videoen.

7.

Pil løgene, og skær dem i små tern. Se videoen.

8.

Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser.

9.

Hæld olien i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.

10.

Kom løg og hvidløg i, når gryden er varm. Svits, til løgene er bløde. Rør i dem undervejs. Se videoen.

11.

Kom kyllingekødet i, og skru lidt op for varmen. Rør i det undervejs, så alt kødet bliver stegt.

12.

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, rodfrugter, spidskommen, chilipulver, paprika og vand.

13.

Skru ned til middelvarme.

14.

Kom låg på gryden, og lad fyldet koge i 10-20 minutter. Rodfrugterne skal være møre, men stadig have lidt bid. Lav pandekagerne imens.

Stege pandekager:

15.

Kom lidt olie på en stegepande, og varm det op ved middelhøj varme.

16.

Hæld cirka ¾ deciliter pandekagedej på stegepanden. Sørg for at fordele dejen ud på hele stegepanden. Se videoen.

17.

Steg pandekagen 1-2 minutter på hver side. Pandekagen skal vendes første gang, når den ser tør ud i overfladen. Brug en paletkniv til at vende den.

18.

Læg pandekagen på en tallerken, når den er færdigstegt.

19.

Fortsæt på samme måde med resten af dejen. Kom mere olie på panden undervejs, så dine pandekager nemt slipper panden.

Rodfrugtfyld, fortsat:

20.

Smag rodfrugtfyldet til med salt og peber - og eventuelt mere spidskommen, paprika eller chili.

21.

Tag fyldet af varmen.

Samle pandekager:

22.

Læg bagepapir i bunden af et ovnfast fad eller en bradepande.

23.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

24.

Smør 1 spiseske ricotta på hver pandekage.

25.

Fordel spinaten og derefter rodfrugtfyldet i pandekagerne.

26.

Rul pandekagerne sammen, og læg dem over i bradepanden. Pas på, at fyldet ikke falder ud.

27.

Drys ost på pandekagerne.

28.

Bag de fyldte pandekager i ovnen i 10 minutter indtil osten er smeltet.

29.

Spis pandekagerne med chilisovs eller dressing til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3460 kJ / 827 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 31 %

Heraf mættet fedt: 7,3 g,

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Løg, svitse

Løg, svitse

Pandekager, bage

Pandekager, bage

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min