- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Kålwraps
Kålwraps
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvem elsker ikke wraps? Vi gør i hvert fald. Prøv at skifte pandekagen ud med kålblade, så blive wrappen lidt sundere, men ikke spor mindre lækker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kålwraps
Kødsovs:
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
3 tsk. oregano
4 ½ tsk. oregano
1 ½ tsk. oregano
1 tsk. tørret chili
1 ½ tsk. tørret chili
½ tsk. tørret chili
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
½ tsk. stødt koriander
¾ tsk. stødt koriander
¼ tsk. stødt koriander
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 spsk. tomatpuré
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
150 g. majs
225 g. majs
75 g. majs
1 bakke cherrytomater
1 ½ bakke cherrytomater
½ bakke cherrytomater
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
Wraps:
1 spidskål (8 blade)
1 ½ spidskål (12 blade)
½ spidskål (4 blade)
Guacamole:
2 modne avocadoer
3 modne avocadoer
1 moden avocado
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 lime
1 ½ lime
½ lime
½ dl. cremefraiche
¾ dl. cremefraiche
¼ dl. cremefraiche
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Tilbehør:
1 pose tortillachips
1 ½ pose tortillachips
½ pose tortillachips
250 g. cremefraiche
750 g. cremefraiche
125 g. cremefraiche
Peberfrugt
Løg
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Hakket oksekød
Salt
Peber
Oregano (tørret)
Chili (flager)
Stødt spidskommen
Koriander (stødt)
Paprika
Tomatpuré
Hakkede tomater
Majs
Cherrytomat
Gulerod
Spidskål
Avocado
Lime
Creme fraiche
Tortillaschips
Køkkenredskaber: til kålwraps
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 mellemstore gryder med låg
1 kartoffelskræller
1 tyndskræller
1 grydeske
1 mellemstor skål
1 lille skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 gaffel
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Kartoffelskræller
Tyndskræller
Grydeske
Mellem røreskål
Urtekniv
Hvidløgspresser
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Skyl peberfrugten, og skær den i halve. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.
4.
Pil og hak løg og hvidløg i små stykker. Se videoen.
5.
Varm olie op i en mellemstor gryde. Steg løg og hvidløg i gryden i 2 minutter. Se videoen.
6.
Kom kødet ned i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Kom salt og peber i gryden, og rør rundt. Skru ned, og steg kødet i 2 minutter, til det er brunt.
8.
Kom oregano, tørret chili, spidskommen, stødt koriander, paprika og tomatpuré i gryden, og steg det sammen med kødet i 2 minutter.
9.
Kom de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
10.
Læg låg på, og lad kødsovsen koge ved svag varme i 15 minutter.
11.
Kom peberfrugt og majs i kødsovsen. Smag kødsovsen til med salt og peber.
Guacamole:
12.
Flæk avokadoerne på langs, og fjern stenene. Se videoen.
Flæk avokadoen på langs, og fjern stenen. Se videoen.
13.
Skrab avokadokødet ud med en ske. Kom det i en skål.
14.
Tag en hvidløgspresser. Pil hvidløget, og pres det ned i skålen. Se videoen.
15.
Skær limefrugten over, og pres saften. Kom det i skålen. Se videoen.
16.
Tag en gaffel. Mos avokadokødet med gaflen, til der ikke er flere klumper.
17.
Kom cremefraiche i skålen. Rør det sammen.
18.
Smag guacamolen til med salt.
Samle kålwraps:
19.
Skyl cherrytomater, og halver dem.
20.
Skyl og skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller eller en kartoffelskræller til at lave tynde gulerodsbånd. Se videoen.
21.
Skyl spidskålen. Skær bunden af spidskålen, så bladene er lettere at tage af.
22.
Tag 8 hele og flotte blade af kålen. Skyl dem.
23.
Kom kødsovs, guacamole, cherrytomater og gulerodsbånd.
24.
Server dine kålwraps med tortillachips og cremefraiche.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3024 kJ / 723 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 12 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer