1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Verdensmad>
  5. Asien>
  6. Indisk>
  7. Tikka masala med blomkål

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sovs:

3.

Skræl ingefæren med en ske, og hak den i store stykker. Se videoen.

4.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele i store stykker. Se videoen.

5.

Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær den i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.

Skyl peberfrugterne. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær 1½ peberfrugt i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.

Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær halvdelen af den i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.

6.

Kom olie i en mellemstor gryde, og lad den varme op til middelhøj varme.

7.

Når olien er varm, så kom løg, hvidløg, ingefær og peberfrugt i gryden, og lad det stege i cirka 10 minutter, til det hele er blevet blødt. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i 2 minutter.

8.

Kom alle krydderierne – garam masala, gurkemeje, spidskommen, chilipulver, kanel og koriander – i gryden. Steg dem med løget.

9.

Kom kokosmælk, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vand i, og bland det godt sammen. Lad det koge i 3-5 minutter.

10.

Stil en blender i håndvasken, og hæld grøntsagssovsen i blenderen. Blend, til der ikke er nogen klumper. Kom sovsen tilbage i gryden, og lad den koge ved svag varme, mens du laver resten. Du kan også bruge en stavblender i gryden.

Ris:

11.

Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som angivet på pakken. Se videoen.

Sovs fortsat:

12.

Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.

13.

Kom blomkålsbuketterne i gryden med sovsen, og lad dem koge med, til de er møre. Det tager cirka 10 minutter.

14.

Skær limefrugten over, og pres saften fra den ned i en lille skål. Se videoen.

15.

Smag sovsen til med salt, peber og limesaft.

Tilbehør:

16.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

17.

Varm naanbrødene i ovnen – se på pakken, hvordan og hvor længe.

18.

Kom vand i en lille skål, og skyl koriander heri. Lad det dryppe af i et rent viskestykke.

19.

Kom ris og tikka masala i en dyb tallerken, top med koriander, og server naanbrød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3116 kJ / 745 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 20 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Løg, hakke

Løg, hakke

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Ris, koge

Ris, koge

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 14 min