![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Tikka masala med blomkål
Tikka masala med blomkål
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
![Tikka Masala med blomkål](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968576/71259883/2def99f69235eab428515016d65ee851/1920x/thumbnail-13.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Fuld hammer på krydderier betyder fuld hammer på smag. Prøv vores indisk-inspirerede tikka masala med blomkål. Isak og Ruby har selv valgt retten, og med Gorm og Micki på sidelinjen, så kommer du ikke til at kede dig!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tikka masala med blomkål
Sovs:
20 g ingefær (ca. 5 cm)
30 g. ingefær (ca. 7 ½ cm)
10 g. ingefær (ca. 2 ½ cm)
2 løg
3 løg
1 løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 spsk. tomatpuré
4 ½ spsk. tomatpuré
1 ½ spsk. tomatpuré
2 spsk. garam masala
3 spsk. garam masala
1 spsk. garam masala
1 spsk. stødt gurkemeje
1 ½ spsk. stødt gurkemeje
½ spsk. stødt gurkemeje
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 knivspids chilipulver
1 knivspids chilipulver
1 knivspids chilipulver
½ tsk. kanel
¾ tsk. kanel
¼ tsk. kanel
1 tsk. tørrede koriander
1 ½ tsk. tørrede koriander
½ tsk. tørrede koriander
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 brik/dåse kokosmælk (ca. 400 ml)
1 ½ brik/dåse kokosmælk (ca. 600 ml)
½ brik/dåse kokosmælk (ca. 200 ml)
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
1 blomkål
1 ½ blomkål
½ blomkål
1 lime
1 ½ lime
½ lime
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Ris:
3 dl ris (gerne brune)
4 ½ dl ris (gerne brune)
1 ½ dl ris (gerne brune)
5 dl vand
7 ½ dl vand
2 ½ dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Tilbehør:
2 naanbrød
3 naanbrød
1 naanbrød
Eventuelt frisk koriander
![](/media/o5cfnydl/ingefær.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ingefær (frisk)
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/hv4fwvms/fdb-pebberfrugt.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberfrugt
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/u44ff4gu/tomatpure-24-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomatpuré
![](/media/2ovjfzje/garam_masala-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Garam masala
![](/media/aoeblm5e/gurkemeje-800px1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gurkemeje (stødt)
![](/media/essjmeqz/spidskommen.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stødt spidskommen
![](/media/l4uhlow2/chilli_stodt.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Chili (stødt)
![](/media/o3bhev3k/fdb_-stoedtkanel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kanel (stødt)
![](/media/a2qgtfa2/koriander-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Koriander (stødt)
![](/media/pivfvzwz/hakkede_tomater-08-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hakkede tomater
![](/media/khqd5x1f/kokosmaelk-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kokosmælk
![](/media/zjcdouoj/bouillon-edit-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbouillon
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/jgfnw4s5/blomkaal_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Blomkål
![](/media/ygonfhon/lime.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lime
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/jdrdxgew/naanbroed-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Naanbrød
![](/media/5fihkzis/koriander.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Koriander
Køkkenredskaber: til tikka masala med blomkål
1 køkkenvægt
3 spiseskeer
2 teskeer
1 kniv (bestik)
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 mellem gryde med låg
1 grydeske
1 blender
1 lille gryde med låg
1 si
1 mellemstor skål
1 citruspresser
1 gaffel
1 bagerist
Bagepapir
1 rent viskestykke
4 dybe tallerkner
6 dybe tallerkner
2 dybe tallerkner
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/mc1oqipn/kniv.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kniv bestik
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/drodfo1l/søjleblender-leksikon-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Søjleblender
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/3ujb1x0p/bagerist-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagerist
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/kkdb252b/fdb-redskaber68.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sovs:
3.
Skræl ingefæren med en ske, og hak den i store stykker. Se videoen.
4.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele i store stykker. Se videoen.
5.
Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær den i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.
Skyl peberfrugterne. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær 1½ peberfrugt i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.
Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær halvdelen af den i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.
6.
Kom olie i en mellemstor gryde, og lad den varme op til middelhøj varme.
7.
Når olien er varm, så kom løg, hvidløg, ingefær og peberfrugt i gryden, og lad det stege i cirka 10 minutter, til det hele er blevet blødt. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i 2 minutter.
8.
Kom alle krydderierne – garam masala, gurkemeje, spidskommen, chilipulver, kanel og koriander – i gryden. Steg dem med løget.
9.
Kom kokosmælk, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vand i, og bland det godt sammen. Lad det koge i 3-5 minutter.
10.
Stil en blender i håndvasken, og hæld grøntsagssovsen i blenderen. Blend, til der ikke er nogen klumper. Kom sovsen tilbage i gryden, og lad den koge ved svag varme, mens du laver resten. Du kan også bruge en stavblender i gryden.
Ris:
11.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som angivet på pakken. Se videoen.
Sovs fortsat:
12.
Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
13.
Kom blomkålsbuketterne i gryden med sovsen, og lad dem koge med, til de er møre. Det tager cirka 10 minutter.
14.
Skær limefrugten over, og pres saften fra den ned i en lille skål. Se videoen.
15.
Smag sovsen til med salt, peber og limesaft.
Tilbehør:
16.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
17.
Varm naanbrødene i ovnen – se på pakken, hvordan og hvor længe.
18.
Kom vand i en lille skål, og skyl koriander heri. Lad det dryppe af i et rent viskestykke.
19.
Kom ris og tikka masala i en dyb tallerken, top med koriander, og server naanbrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3116 kJ / 745 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 20 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer