
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tikka masala med blomkål
Tikka masala med blomkål
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Fuld hammer på krydderier betyder fuld hammer på smag. Prøv vores indisk-inspirerede tikka masala med blomkål. Isak og Ruby har selv valgt retten, og med Gorm og Micki på sidelinjen, så kommer du ikke til at kede dig!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tikka masala med blomkål
Sovs:
20 g. ingefær (5 cm ingefær)
30 g. ingefær (7 ½ cm ingefær)
10 g. ingefær (2 ½ cm ingefær)
2 løg
3 løg
1 løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 spsk. tomatpuré
4 ½ spsk. tomatpuré
1 ½ spsk. tomatpuré
2 spsk. garam masala
3 spsk. garam masala
1 spsk. garam masala
1 spsk. stødt gurkemeje
1 ½ spsk. stødt gurkemeje
½ spsk. stødt gurkemeje
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 knivspids chilipulver
1 knivspids chilipulver
1 knivspids chilipulver
½ tsk. kanel
¾ tsk. kanel
¼ tsk. kanel
1 tsk. tørrede koriander
1 ½ tsk. tørrede koriander
½ tsk. tørrede koriander
1 dåse/brik hakkede tomater
1 ½ dåse/brik hakkede tomater
½ dåse/brik hakkede tomater
1 dåse/brik kokosmælk
1 ½ dåse/brik kokosmælk
½ dåse/brik kokosmælk
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
1 blomkål
1 ½ blomkål
½ blomkål
1 lime
1 ½ lime
½ lime
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Ris:
3 dl. ris (gerne brune)
4 ½ dl. ris (gerne brune)
1 ½ dl. ris (gerne brune)
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Tilbehør:
2 naanbrød
3 naanbrød
1 naanbrød
Eventuelt friske koriander
Eventuelt friske koriander
Eventuelt friske koriander

Ingefær (frisk)

Løg

Hvidløg

Peberfrugt

Olie

Tomatpuré

Garam masala

Gurkemeje (stødt)

Spidskommen (stødt)

Chili (stødt)

Kanel (stødt)

Koriander (stødt)

Hakkede tomater

Kokosmælk

Grøntsagsbouillon

Vand

Blomkål

Lime

Salt

Peber

Naanbrød

Koriander
Køkkenredskaber: til tikka masala med blomkål
1 køkkenvægt
3 spiseskeer
2 teskeer
1 kniv (bestik)
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 mellem gryde med låg
1 grydeske
1 blender
1 lille gryde med låg
1 si
1 mellemstor skål
1 citruspresser
1 gaffel
1 bagerist
Bagepapir
1 rent viskestykke
4 dybe tallerkner
6 dybe tallerkner
2 dybe tallerkner

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Kniv bestik

Decilitermål

Skærebræt

Lille skarp kniv

Stor skarp kniv

Mellem gryde

Grydeske

Blender

Lille gryde

Si

Mellem skål

Citruspresser

Gaffel

Bagerist

Bagepapir

Viskestykke

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sovs:
3.
Skræl ingefæren med en ske, og hak den i store stykker. Se videoen.
4.
Pil og hak løg og hvidløg i store stykker. Se videoen.
5.
Skyl peberfrugten. Fjern kerner og hvide hinder. Skær den i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.
Skyl peberfrugterne. Fjern kerner og hvide hinder. Skær 1 ½ af peberfrugterne i 1x1 centimeter store stykker. Se videoen.
6.
Kom olie i en mellemstor gryde, og lad den varme op til middelhøj varme.
7.
Når olien er varm, så kom løg, hvidløg, ingefær og peberfrugt i gryden, og lad det stege i cirka 10 minutter, til det hele er blevet blødt. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i 2 minutter.
8.
Kom alle krydderierne – garam masala, gurkemeje, spidskommen, chilipulver, kanel og koriander – i gryden. Steg dem med løget.
9.
Kom kokosmælk, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vand i, og bland det godt sammen. Lad det koge i 3-5 minutter.
10.
Stil en blender i håndvasken, og hæld grøntsagssovsen i blenderen. Blend, til der ikke er nogen klumper. Kom sovsen tilbage i gryden, og lad den koge ved svag varme, mens du laver resten. Du kan også bruge en stavblender i gryden.
Ris:
11.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene som angivet på pakken. Se videoen.
Sovs fortsat:
12.
Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
13.
Kom blomkålsbuketterne i gryden med sovsen, og lad dem koge med, til de er møre. Det tager cirka 10 minutter.
14.
Skær limefrugten over, og pres saften fra den ned i en lille skål. Se videoen.
15.
Smag sovsen til med salt, peber og limesaft.
Tilbehør:
16.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
17.
Varm naan-brødene i ovnen – se på pakken, hvordan og hvor længe.
18.
Kom vand i en lille skål, og skyl koriander heri. Lad det dryppe af i et rent viskestykke.
19.
Kom ris og tikka masala i en dyb tallerken, top med koriander og server naan-brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3116 kJ / 745 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 20 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer