1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Kålsalat med nordisk dressing

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dressing:

3.

Kom rapsolie, eddike, honning, salt og peber i en lille skål. Pisk det sammen med en gaffel. Smag dressingen til med eddike, honning, salt og peber.

Salat:

4.

Fjern de to yderste blade, og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.

5.

Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Riv grønkålsbladene i små stykker. Se videoen.

6.

Skyl æblet. Skær kernehuset ud. Skær æblet i tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.

7.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen i mindre stykker. Kom det op i skålen. Se videoen.

8.

Hak nødderne i mindre stykker, og drys dem over salaten. Se videoen.

Samle kålsalat med nordisk dressing:

9.

Hæld dressingen over salaten, og vend salaten rundt, til dressingen dækker det hele.

Næringsindhold per portion

Energi: 289 kJ / 69 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 35 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 0,47 g.

Kostfibre: 7 %

Kokkeskolevideoer

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Grønkål, ordne

Grønkål, ordne

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min