- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Kålsalat med nordisk dressing
Kålsalat med nordisk dressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Gorm har fundet på en kålsalat inspireret af frugt og grønt fra Norden. Kan du finde på andre ingredienser, som man kan dyrke i Skandinavien?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kålsalat med nordisk dressing
Dressing:
2 tsk. rapsolie
3 tsk. rapsolie
1 tsk. rapsolie
1 tsk. eddike fx æblecidereddike
1 ½ tsk. eddike fx æblecidereddike
½ tsk. eddike fx æblecidereddike
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Salat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
40 g. grønkål
60 g. grønkål
20 g. grønkål
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ dl. persille
¾ dl. persille
¼ dl. persille
20 g. hasselnødder
30 g. hasselnødder
10 g. hasselnødder
Rapsolie
Æblecidereddike
Honning
Salt
Peber
Spidskål
Grønkål
Æble
Persille
Hasselnødder
Køkkenredskaber: til kålsalat med nordisk dressing
1 teske
1 kniv bestik
1 decilitermål
1 lille skål
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 mellem skål
1 røreske
Teske
Kniv bestik
Decilitermål
Lille røreskål
Gaffel
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Mellem røreskål
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Kom rapsolie, eddike, honning, salt og peber i en lille skål. Pisk det sammen med en gaffel. Smag dressingen til med eddike, honning, salt og peber.
Salat:
4.
Fjern de to yderste blade, og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.
5.
Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Riv grønkålsbladene i små stykker. Se videoen.
6.
Skyl æblet. Skær kernehuset ud. Skær æblet i tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
7.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen i mindre stykker. Kom det op i skålen. Se videoen.
8.
Hak nødderne i mindre stykker, og drys dem over salaten. Se videoen.
Samle kålsalat med nordisk dressing:
9.
Hæld dressingen over salaten, og vend salaten rundt, til dressingen dækker det hele.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 289 kJ / 69 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 0,47 g.
Kostfibre: 7 %
Kokkeskolevideoer