Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Hæld vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt grahamsmel, salt, sukker og olie. Rør det sammen. Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

7.

Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

8.

Ælt dejen i cirka 5 minutter, indtil den slipper bordet. Dejen skal være fast og glat.

9.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter et lunt sted.

Fyld:

10.

Pil løget, og skær det i 4 stykker. Kom det i foodprocessoren.

Pil løg, og skær det i kvarte. Kom det i foodprocessoren.

11.

Fjern blade fra blomkålen, og skyl den. Skær cirka 4 buketter af blomkålen. Halver buketterne, og kom dem i foodprocessoren.

Fjern blade fra blomkålen, og skyl den. Skær cirka 2 buketter af blomkålen. Halver buketterne, og kom dem i foodprocessoren.

Fjern blade fra blomkålen, og skyl den. Skær cirka 6 buketter af blomkålen. Halver buketterne, og kom dem i foodprocessoren.

12.

Hak blomkål og løg fint i foodprocessoren. Har du ikke en foodprocessor, kan du rive løg og blomkål på den grove side af et rivejern.

13.

Kom den hakkede blomkål og løg i en stor skål sammen med revet ost og skinke.

14.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller. Hæld det op til blomkåls-fyldet. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller. Gentag med det næste æg. Hæld det op til blomkåls-fyldet. Se videoen.

15.

Tilsæt tørret oregano. Rør rundt.

Dej fortsat:

16.

Læg bagepapir på to bageplader.

Læg bagepapir på tre bageplader.

Læg bagepapir på en bageplade.

17.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

18.

Skær den hævede dej i 4 lige store stykker.

Skær den hævede dej i 6 lige store stykker.

Skær den hævede dej i 2 lige store stykker.

19.

Rul hver dejklump ud til en oval cirkel (ellipse), så den har form som en båd. Den skal være cirka 20 centimeter lang.

20.

Kom to udrullede deje på hver bageplade. Træk lidt i dejen, så den stadig har form som en båd.

Kom to udrullede deje på hver bageplade. Træk lidt i dejen, så den stadig har form som en båd.

Kom to udrullede deje på bagepladen. Træk lidt i dejen, så den stadig har form som en båd.

21.

Fordel blomkåls-fyldet på de 4 dejstykker. Fyldet skal spredes ud på dejen, men med en fingers afstand til kanten hele vejen rundt.

Fordel blomkåls-fyldet på de 6 dejstykker. Fyldet skal spredes ud på dejen, men med en fingers afstand til kanten hele vejen rundt.

Fordel blomkåls-fyldet på de 2 dejstykker. Fyldet skal spredes ud på dejen, men med en fingers afstand til kanten hele vejen rundt.

22.

Fold dejens sider ind mod fyldet, så dejkanten bliver cirka en fingers bredde. Fold derefter dejens ender ind på samme måde. Tryk dejen godt sammen.

23.

Pensl kanterne med olie.

24.

Bag peinirli pizza-bådene i cirka 15 minutter, og lad dem derefter køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 2262 kJ / 541 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 59 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min