1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Kålsalat med mormordressing

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dressing:

3.

Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ½ citron, til du har ½ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.

Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¾ citron, til du har ¾ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.

Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¼ citron, til du har ¼ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.

4.

Kom piskefløde, sukker, salt og citronsaft op i en skål. Pisk det sammen med en gaffel, til dressingens konsistens begynder at blive tykkere. Smag dressingen til med citronsaft, sukker og salt.

Salat:

5.

Fjern de to yderste blade, og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.

6.

Skyl agurken, og skær den i skiver. Kom dem op i skålen.

7.

Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget i små stykker. Kom dem op i skålen. Se videoen.

Samle kålsalat med mormor dressing:

8.

Hæld mormor-dressingen over salaten, og vend salaten rundt til dressingen dækker det hele. Hæld brødcroutoner ovenpå salaten, og servér den med det samme.

Næringsindhold per portion

Energi: 435 kJ / 104 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 3,3 g.

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min