![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Kålsalat med mormordressing
Kålsalat med mormordressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Salat med 5 ingredienser](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968579/71163077/171bba6fb2b9598f6d2e21a3759383cf/1920x/thumbnail-8.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Mormors go-to dressing er hovedrollen i denne salat! Mon ikke hun ikke kan godkende denne salat? Du kan jo lave den til hende og finde ud af det :-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kålsalat med mormordressing
Dressing:
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ dl. piskefløde
¾ dl. piskefløde
¼ dl. piskefløde
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Salat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
½ dl. purløg
¾ dl. purløg
¼ dl. purløg
1 dl. brødcroutoner
1 ½ dl. brødcroutoner
½ dl. brødcroutoner
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/owanodvu/fdb-piskefloede_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskefløde
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/gizaj3tx/spidskaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spidskål
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/0v2nl41w/purløg.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Purløg
![](/media/wdil4azf/coop120919-rugbroedscroutoner-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rugbrødscroutoner
Køkkenredskaber: til kålsalat med mormordressing
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 mellem skål
1 gaffel
1 stor skål
1 lille skål
1 røreskål
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/aryga2w3/røreskåle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ½ citron, til du har ½ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¾ citron, til du har ¾ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¼ citron, til du har ¼ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.
4.
Kom piskefløde, sukker, salt og citronsaft op i en skål. Pisk det sammen med en gaffel, til dressingens konsistens begynder at blive tykkere. Smag dressingen til med citronsaft, sukker og salt.
Salat:
5.
Fjern de to yderste blade, og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.
6.
Skyl agurken, og skær den i skiver. Kom dem op i skålen.
7.
Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget i små stykker. Kom dem op i skålen. Se videoen.
Samle kålsalat med mormor dressing:
8.
Hæld mormor-dressingen over salaten, og vend salaten rundt til dressingen dækker det hele. Hæld brødcroutoner ovenpå salaten, og servér den med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 435 kJ / 104 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer