![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
Raita
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 5 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/juid0fnm/raita-5000-px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Raita er en krydret yoghurtdressing. Den er ud over yoghurt lavet af tomater og agurk. Den stammer fra Indien, og er populær som tilbehør til de stærke retter. Du kan også smage din raita til med mynte, der giver en frisk smag. Eller med mere tomat eller agurk, hvis din raita skal være ekstra fyldig.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til raita
Raita:
4 dl yoghurt
½ tsk. spidskommen
1 tsk. sukker
½ løg (50 g)
2 tomater
1 ½ tomat
½ tomat
½ agurk
½ agurk
4-5 cm agurk
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1-2 stilke mynte
Tilbehør:
2 naanbrød
3 naanbrød
1 naanbrød
![](/media/qi0fzlyx/yogurt1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Yoghurt naturel
![](/media/essjmeqz/spidskommen.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stødt spidskommen
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/kjtixvwa/tomater-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomat
![](/media/zjjdpqdc/agurk.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Agurk
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/etnhxy1p/mynthe.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mynte
![](/media/jdrdxgew/naanbroed-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Naanbrød
Køkkenredskaber: til raita
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 rivejern
1 lille skål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Raita:
3.
Kom yoghurten op i en lille skål, og tilsæt sukker og spidskommen.
4.
Pil løget, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det op i skålen. Se videoen.
5.
Skyl tomaterne. Skær dem i små tern. Kom dem op i yoghurten.
6.
Skyl agurken. Skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.
7.
Smag raitaen til med salt og peber.
8.
EVENTUELT: Skyl mynten, og hak den fint. Smag din raita til med mynteblade. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / MANGLER kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer