- Hjem >
- Opskrifter >
- Sæson >
- Efterår >
- Kardemommesnurrer med æble
Kardemommesnurrer med æble
Samlet tid: 200 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Svær

Hvis du elsker kanelsnegle, så er GoCooks opskrift på de her snurrer lige noget for dig. De minder om kanelsnegle, men har bare en lidt anden, men mindst lige så lækker smag. Det søde æblefyld i den bløde gærdej er en godbid sendt fra himlen. Æblemosen som du bruger som æblefyld rækker i øvrigt også til morgenmaden eller som marmelade på dit brød.
Opskriften giver cirka 16 kardemomme-snurrer.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kardemommesnurrer med æble
Kardemommesnurrer:
100 g. smør
3 dl. mælk
25 g. gær
1 tsk. vaniljesukker
80 g. sukker
3 tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. salt
1 æg
550-600 g. hvedemel
Æblemos:
6 store eller 8 små æbler
125 g. sukker
1 spsk. vand
2 tsk. vaniljesukker
1 ½ tsk. kardemomme
¼ dl. mælk til pensling

Smør

Mælk

Gær

Vaniljesukker

Sukker

Kardemomme (stødt)

Salt

Æg

Hvedemel

Æble

Vand
Køkkenredskaber til kardemommesnurrer med æble
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
2 små gryder med låg
1 røreske
1 kop
2 rene viskestykker
1 skærebræt
1 tyndskræller
1 stor skarp kniv
1 piskeris
1 mellemstor skål
Bagepapir
1 bageplade
1 kagerulle
1 glas
1 bagepensel

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Kop

Viskestykke

Skærebræt

Tyndskræller

Stor skarp kniv - kokkekniv

Piskeris

Mellem røreskål

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Glas

Bagepensel
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
5.
6.
Slå et æg ud i en kop eller et glas, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.
7.
8.
Æblemos:
9.
Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
10.
11.
12.
Lave snurrer:
13.
Kom bagepapir på en bageplade.
14.
15.
Fordel et cirka ½ centimeter tyndt lag æblefyld på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel dej over, så fyldet er pakket ind. Får du æblemos til overs, så put det i en bøtte med låg og stil det i køleskabet. Se videoen.
16.
Skær dejpladen ud i cirka 16 strimler. Sno dem til snurrer.
17.
18.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pensl æblesnurrerne med mælk. Se videoen.
19.
20.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1117 kJ / 267 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration