- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Kålsalat med mormordressing
Kålsalat med mormordressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Mormors go-to dressing er hovedrollen i denne salat! Mon ikke hun ikke kan godkende denne salat? Du kan jo lave den til hende og finde ud af det :-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kålsalat med mormordressing
Dressing:
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ dl. piskefløde
¾ dl. piskefløde
¼ dl. piskefløde
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Salat:
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
½ dl. purløg
¾ dl. purløg
¼ dl. purløg
1 dl. brødcroutoner
1 ½ dl. brødcroutoner
½ dl. brødcroutoner
Citron
Piskefløde
Sukker
Salt
Spidskål
Agurk
Purløg
Rugbrødscroutoner
Køkkenredskaber: til kålsalat med mormordressing
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 mellem skål
1 gaffel
1 stor skål
1 lille skål
1 røreskål
Decilitermål
Spiseske
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Mellem røreskål
Gaffel
Stor røreskål
Lille røreskål
Røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ½ citron, til du har ½ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¾ citron, til du har ¾ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¼ citron, til du har ¼ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.
4.
Kom piskefløde, sukker, salt og citronsaft op i en skål. Pisk det sammen med en gaffel, til dressingens konsistens begynder at blive tykkere. Smag dressingen til med citronsaft, sukker og salt.
Salat:
5.
Fjern de to yderste blade, og skyl spidskålen. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Se videoen.
6.
Skyl agurken, og skær den i skiver. Kom dem op i skålen.
7.
Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget i små stykker. Kom dem op i skålen. Se videoen.
Samle kålsalat med mormor dressing:
8.
Hæld mormor-dressingen over salaten, og vend salaten rundt til dressingen dækker det hele. Hæld brødcroutoner ovenpå salaten, og servér den med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 435 kJ / 104 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer