- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Kåldolmer i sur-sød sovs
Kåldolmer i sur-sød sovs
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 100 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er en opskrift på små pakker af velsmag og velbehag. Ordet 'dolmer' kommer fra det tyrkiske dolmak, der betyder fylde, og det er ikke ringe fylde, der gemmer sig bag savojkålens skal. Sammen med sursød-sovsen har du en ret, der virkelig er værd at skrive hjem om.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kåldolmer i sur-sød sovs
Kåldolmer:
400 g. magert hakket svinekød
600 g. magert hakket svinekød
200 g. magert hakket svinekød
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 dl havregryn
1 ½ dl havregryn
½ dl havregryn
2 tsk. karry
3 tsk. karry
1 tsk. karry
2 ½ dl mælk
3 ¾ dl mælk
1 ¼ dl mælk
1 savojkål
1 ½ savojkål
Sur-sød sovs:
2 dl tomatketchup
3 dl tomatketchup
1 dl tomatketchup
1 dl æbleeddike
1 ½ dl æbleeddike
½ dl æbleeddike
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
1 tsk. stødt allehånde
1 ½ tsk. stødt allehånde
½ tsk. stødt allehånde
Tilbehør:
250 g. bulgur, perlebyg eller perlerug
375 g. bulgur, perlebyg eller perlerug
125 g. bulgur, perlebyg eller perlerug
Hakket grisekød
Salt
Æg
Havregryn
Karry
Mælk
Savoykål
Tomatketchup
Æblecidereddike
Vand
Allehånde (stødt)
Perlerug
Køkkenredskaber til kåldolmer i sur-sød sovs
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
2 decilitermål
1 decilitermål
2 mellem skåle
1 kop
1 håndmixer
Husholdningsfilm
1 stor gryde
1 grydelåg
2 grydelåg
2 grydelåg
1 bagerist
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 hulske
1 dørslag
1 rent viskestykke
1 spiskeske
1 spiseske
1 spiseske
8 tandstikker
12 tandstikker
4 tandstikker
1 ovnfast fad
1 røreske
Stanniol
1 si
1 mellem gryde
Måleskeer
Køkkenvægt
Decilitermål
Mellem røreskål
Kop
Håndmixer
Husholdningsfilm
Stor gryde
Grydelåg
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Hulske
Dørslag
Viskestykke
Spiseske
Tandstikker
Ovnfast fad
Røreske
Stanniol
Si
Mellem gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kåldolmer:
3.
4.
5.
Slå ægget ud i en kop. Kom det op i skålen med kødfars. Vask hænder.
Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Kom det op i skålen med kødfars. Vask hænder.
Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen, og kom halvdelen op i skålen med kødfars. Vask hænder.
Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
10.
Læg 2 store skefuld kødfars på hvert blad og pak dem sammen til en pakke. Stik en tandstik igennem bladene og farsen så det bliver holdt sammen. Læg derefter hver pakke op i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Sur-sød sovs:
11.
Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.
Sur-sød sovs:
Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.
Tilbehør:
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2535 kJ / 604 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer