1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Suppe>
  6. Blomkålssuppe med persillepesto

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Suppe: Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.

4.

Skær yderbladene af blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Gem dem til senere.

5.

Skær blomkålsstokken i store tern.

6.

Pil løget, og skær det i store tern.

7.

Kom smørret i en gryde, og varm op. Lad smørret smelte og bruse af.

8.

Kom kartofler, blomkålsstok og løg i gryden. Skru ned for varmen, og svits i 5 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke tage farve.

9.

Tilsæt laurbærbladet, vand og grøntsags-bouillonterningen. Kog i 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis grøntsagerne slipper nemt, er de møre. Lav persillepesto, mens suppen simrer.

10.

Persillepesto: Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.

11.

Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Se videoen.

Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Se videoen.

Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Se videoen.

12.

Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.

13.

Topping: Kom ½-1 liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.
Topping: Kom 1 liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.
Topping: Kom ½ liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.

14.

Kom de små blomkålsbuketter i vandet, når det koger. Kog i 2 minutter.

15.

Stil et dørslag i vasken, og hæld blomkålsbuketterne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.

16.

Suppe – fortsat: Fjern laurbærbladet fra suppen med en ske.

17.

Blend suppen med en stavblender, til suppen er ensartet. Se videoen.

18.

Tilsæt fløde og evt. lidt mere vand, hvis du synes, suppen er for tyk.

19.

Smag suppen til med muskatnød, salt og peber.

20.

Rist rugbrødet på en brødrister.

Næringsindhold per portion

Energi: 1975 kJ / 472 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 4,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Suppe, blende

Suppe, blende

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min