
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Italiensk påskebrød
Italiensk påskebrød
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Medium

I Italiens forskellige regioner har de mange forskellige påsketraditioner. Her får du en opskrift på et traditionelt, sødt påskebrød.
TIP: Du kan erstatte rosinerne med hakket chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk påskebrød
Ingredienser
1 ½ dl mælk
100 g kondenseret mælk
25 g gær
2 æg
200 g hvedemel tipo 00
1 tsk. salt
350-400 g hvedemel eller manitobamel
100 g smør
80 g rosiner (ca. 1 dl)
Til pynt:
5 hvide æg
Til pensling:
1 æg

Mælk

Kondenseret mælk

Gær

Æg

Durumhvedemel

Salt

Hvedemel

Smør

Rosiner
Køkkenredskaber til italiensk påskebrød
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 kop
1 kniv (bestik)
1 stor røreskål
2 Mellem skåle
1 viskestykke
1 lille gryde
1 røreske
1 spiseske
Bagepapir
1 bageplade
1 bagepensel

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Kop

Kniv bestik

Røreskål

Mellem skål

Viskestykke

Lille gryde

Røreske

Spiseske

Bagepapir

Bageplade

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom mælk og kondenseret mælk i en skål. Smuldr gæren i og rør, til den er opløst.
4.
Tilsæt æg, hvedemel tipo 00 og salt, og rør rundt.
5.
Tilsæt det meste af hvedemelet eller manitoba-melet, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret.
6.
Ælt smørret i - en lille klump ad gangen. Ælt dejen sammen, så smørret bliver arbejdet ind i dejen, før du tilsætter med den næste klump smør. Fortsæt sådan med alt smørret.
7.
Hvis dejen er for klistret, efter du har æltet smør i, kan du komme 1 spiseske mere hvedemel i. Dejen skal være glat.
8.
Dæk skålen med film, og stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time.
9.
Dæk rosinerne med vand, og lad dem trække, mens dejen hæver.
10.
Kog de hvide æg i cirka 7 minutter, og lad dem køle af.
11.
Hæld vandet fra rosinerne, og lad dem dryppe af i en si. Ælt rosinerne i dejen.
12.
Skær dejen i 2 lige store stykker. Rul dem til lange pølser på cirka 70 cm i længden. Sno dem sammen.
13.
Form den lange snoede dej-pølse til en rund krans og læg den på en bageplade med bagepapir.
Nip enderne sammen med fingrene, så kransen forbliver hel, når brødet bliver bagt.
Nip enderne sammen med fingrene, så kransen forbliver hel, når brødet bliver bagt.
14.
Placér æggene rundt i kransen, godt nede i dejen. Pas på skallen ikke knækker.
15.
Lad brødet efter-hæve i cirka 30 minutter.
16.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.
17.
Pensl brødet med sammenpisket æg (undgå at pensle æggene), og bag det i ovnen i cirka 30-40 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3998 kJ / 956 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %