1. >
  2. Opskrifter>
  3. Højtider>
  4. Påske>
  5. Italiensk påskebrød

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom mælk og kondenseret mælk i en skål. Smuldr gæren i og rør, til den er opløst.

4.

Tilsæt æg, hvedemel tipo 00 og salt, og rør rundt.

5.

Tilsæt det meste af hvedemelet eller manitoba-melet, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret.

6.

Ælt smørret i - en lille klump ad gangen. Ælt dejen sammen, så smørret bliver arbejdet ind i dejen, før du tilsætter med den næste klump smør. Fortsæt sådan med alt smørret.

7.

Hvis dejen er for klistret, efter du har æltet smør i, kan du komme 1 spiseske mere hvedemel i. Dejen skal være glat.

8.

Dæk skålen med film, og stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time.

9.

Dæk rosinerne med vand, og lad dem trække, mens dejen hæver.

10.

Kog de hvide æg i cirka 7 minutter, og lad dem køle af.

11.

Hæld vandet fra rosinerne, og lad dem dryppe af i en si. Ælt rosinerne i dejen.

12.

Skær dejen i 2 lige store stykker. Rul dem til lange pølser på cirka 70 cm i længden. Sno dem sammen.

13.

Form den lange snoede dej-pølse til en rund krans og læg den på en bageplade med bagepapir.
Nip enderne sammen med fingrene, så kransen forbliver hel, når brødet bliver bagt.

14.

Placér æggene rundt i kransen, godt nede i dejen. Pas på skallen ikke knækker.

15.

Lad brødet efter-hæve i cirka 30 minutter.

16.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.

17.

Pensl brødet med sammenpisket æg (undgå at pensle æggene), og bag det i ovnen i cirka 30-40 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 3998 kJ / 956 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min