Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt når du skal bruge det.

4.

Sæt en bagerist midt i ovnen. Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Kom bagepapir på bunden af en springform (22-24 centimeter i diameter). Luk formen, og klip det overskydende bagepapir væk. Smør formens sider med smør. Se videoen.

6.

Vask citronerne. Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern til du har mindst 2 teskeer revet citronskal. Riv ikke den hvide del lige under skallen med. Det smager bittert. Gem 1/2 tsk. citronskål til pynt af kagen. Se videoen.

7.

Skær citronerne over, og pres dem på en citruspresser, til du har 1 ½ deciliter citronsaft. Se videoen.

8.

Kom citronskal, smør, sukker, og vaniljesukker i en stor, og pisk det sammen med en håndmixer. Pisk, til det bliver hvidt og luftigt. Se videoen.

9.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen. Pisk dejen sammen. Fortsæt sådan med alle æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.

10.

Tag en ny skål. Kom hvedemel og bagepulver i skålen, og bland det sammen.

11.

Drys melblandingen gennem en si ned i skålen med smør, sukker, vaniljesukker, citronskal og æg.

12.

Kom citronsaft i og vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Gem ca. 1 spsk. citronsaft til glasur.

13.

Hæld dejen i springformen. Sæt springformen på bageristen i ovnen, og bag kagen i 50 minutter.

14.

Tjek om kagen er færdig, ved at stikke en lille kniv ned i kagen. Hvis der hænger dej på kniven, skal kagen bage videre. Se videoen.

15.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle lidt af.

16.

Glasur: Hæld ¾ af flormelisen i en skål. Se videoen.

17.

Tilsæt vand og eventuelt lidt citronsaft, rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Tilsæt mere flormelis, hvis den bliver for flydende, eller kom mere vand i, hvis den er for tyk.

18.

Smør glasuren på kagen med bagsiden af en ske.

19.

Drys eventuelt den gemte revede citronskal over kagen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1765 kJ / 422 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 49 %

Heraf mættet fedt: 13,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Springform, smøre

Springform, smøre

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min