Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

En omelet:

3.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gør det samme med to æg mere, så der til sidst er tre æg i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

4.

Tilsæt 3 spsk. vand eller fløde.

Tilsæt 9 spsk. vand eller fløde.

Tilsæt 6 spsk. vand eller fløde.

5.

Kom 1 knivspids salt i skålen, og pisk æggene sammen med en gaffel.

6.

Tænd op for en stegepande på middelhøj varme.

7.

Vent, til panden er varm, og kom så cirka 10 gram smør på stegepanden.

8.

Fordel smørret godt rundt og lidt op ad siderne på panden.

9.

Hæld de tre sammenpiskede æg på panden, og rør straks lidt rundt med gaflen fra før eller med en spatel. Rør kun i cirka et halvt minut.

10.

Fordel halvdelen af osten og halvdelen af skinken ud over omeletten.

11.

Lad omeletten stege i cirka 1 minut mere, uden du rører ved den. Osten skal være smeltet.

12.

Del omeletten i to, og kom den så op på to tallerkener.

13.

Krydr med peber, og drys eventuelt med purløg.

14.

Gentag, så du til sidst har to omeletter og dermed fire portioner.

Gentag, så du til sidst har tre omeletter og dermed seks portioner.

Tilbehør

15.

Skyl cherrytomaterne, og skær dem i kvarte.

Skyl cherrytomaterne, og skær dem i kvarte.

Skyl cherrytomaterne, og skær dem i kvarte.

16.

Rist rugbrødet i en brødrister, og server brød, tomater og andet grønt til de lune omeletter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1791 kJ / 428 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 7,5 g.

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min