
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Småkager>
- Ingefærsmåkager
Ingefærsmåkager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem

Prøv denne lækre opskrift på ingefærsmåkager. De smager skønt med en kop te. Du skal starte med at lave en grunddej, og så skal den pimpes med julekrydderier.
Med grunddejen kan du udover ingefærsmåkagerne lave hindbærsnitter og spiralsmåkager. Det er smart!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ingefærsmåkager
Grunddej:
175 g. mel
100 g. sukker
125 g. koldt smør
½ æg
Krydderier:
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nellike
Glasur:
Ca. 2 spsk. kogende vand
150 g. flormelis
Forskellige konditorfarver

Hvedemel

Sukker

Smør

Æg

Ingefær (stødt)

Kanel (stødt)

Nellike (stødt)

Vand

Flormelis

Konditorfarve (frugtfarve)
Køkkenredskaber: til ingefærsmåkager
1 køkkenvægt
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 kniv
1 kop
1 gaffel
1 bageplade
Bagepapir
1 kagerulle
Udstikkere til småkager
1 elkedel eller lille gryde
1 lille skål
1 frysepose

Køkkenvægt

Teske

Stor røreskål

Røreske

Kniv bestik

Kop

Gaffel

Bageplade

Bagepapir

Kagerulle

Udstikkere til småkager

Elkedel

Lille røreskål

Frysepose
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lave dej:
3.
Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.
4.
Skær smørret i små tern og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, der ligner brødkrummer.
5.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen med en gaffel og hæld halvdelen op i dejen. Rør dejen sammen. Den anden halvdel skal du ikke bruge. Se videoen.
6.
Tilsæt stødt ingefær, stødt kanel og stødt nellike.
7.
Ælt krydderierne ind i dejen med hænderne, til dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 15 minutter.
Forme og bage småkager:
8.
Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
9.
Drys mel på bordet og rul dejen forsigtigt ud, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet.
10.
Udstik dejen med dine yndlings-udstikkere. Læg forsigtigt fgurerne på bagepladen.
11.
Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
12.
Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem undervejs. Lad småkagerne helt køle af på en bagerist, før du dekorerer dem med glasur.
Glasur:
13.
Kog lidt vand i en elkedel eller gryde og varm det op. Se videoen.
14.
Kom flormelis i en skål. Tilsæt 1 spiseske af det kogende vand og en dråbe frugtfarve og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk.
15.
Kom glasuren i en frysepose og klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Pynt ingefærsmåkagerne med glasuren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 540 kJ / 129 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 3,3 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer