Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær vaniljestangen igennem på langs, og skrab kornene ud i en lille skål. Se videoen.

4.

Kom 1 spiseskefuld sukker i skålen, og bland det sammen. Se videoen.

5.

Tag en stor skål. Kom hvedemel, sukker og vaniljesukker-blandingen i skålen. Rør det sammen.

6.

Kom smør i skålen og smuldr smørret i mel-blandingen, til det ligner en masse små brødkrummer. Brug hænderne.

7.

Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Kom halvdelen af ægget op i skålen. Se videoen.

8.

Saml hurtigt dejen med hænderne. Pas på med ikke at ælte dejen for meget, for så flyder kagerne ud, når de bliver bagt.

9.

Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskab i mindst ½ time.

10.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på to bageplader.

11.

Tag dejen ud på bordet. Skær dejen i 8 lige store stykker og rul hvert stykke til en pølse, der er cirka 45 centimeter lang. Husk at lave dem lige tykke. Se videoen.

12.

Skær hver pølse i 3 lige lange stykker. Form hvert stykke til en vaniljekrans. Læg dem på bagepladen.

13.

Stil bagepladen i ovnen, og bag vaniljekransene i 10-15 minutter. Hold øje med dem undervejs, så de ikke bliver for mørke.

14.

Lad vaniljekransene køle af på en bagerist. Gem bagepladerne med bagepapir på.

15.

Pynt: Bræk chokoladen i stykker og kom den i en ovnfast skål. Kom vand i gryden, og smelt chokoladen over vandbad. Se videoen.

16.

Dyp ⅓ af en vaniljekrans i chokoladen. Læg den tilbage på bagepladen med bagepapir på, til chokoladen er størknet. Gør det samme med alle vaniljekransene.

Næringsindhold per portion

Energi: 517 kJ / 124 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 49 %

Heraf mættet fedt: 4,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Vaniljekranse, rulle

Vaniljekranse, rulle

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min