Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.

4.

Skær smørret i små tern, og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, som ligner brødkrummer.

5.

Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel og hæld halvdelen op i dejen. Rør dejen sammen. Den anden halvdel skal du ikke bruge. Se videoen.

6.

Del dejen i 2 lige store dele.

7.

Rør kakaopulver i den ene del af dejen. Ælt det sammen til dejklumpen er ensfarvet.

8.

Kom de to stykker dej i hver sin frysepose og læg dem i køleskabet i mindst 15 minutter.

9.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

10.

Drys mel på et rent bord og rul den lyse dej forsigtigt ud, til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Læg den til side.

11.

Drys mere mel på bordet, og rul den mørke dej ud på samme måde.

12.

Pensel lidt vand på den lyse dej, og læg den mørke dej ovenpå.

13.

Rul dejen sammen på samme måde, som når man ruller kanelsnegle, så du får en lang pølse. Se videoen.

14.

Kom bagepapir på 2 bageplader.

15.

Skær dejrullen i tynde skiver. Læg skiverne ved siden af hinanden på bagepladerne. Småkagerne må ikke røre hinanden.

16.

Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne i kanterne. Lad småkagerne køle helt af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 292 kJ / 70 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 2,3 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Snegle, rulle

Snegle, rulle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 66 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min