Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Cookies:

3.

Læg smør på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur.  Se videoen.

4.

Kom smørret op i en skål sammen med sukker og brun farin. Pisk det sammen.

5.

Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen til smør-blandingen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør godt rundt. Se videoen.

6.

Bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og fint salt i en skål.

7.

Si blandingen ned i smør-blandingen, og rør i dejen til den er ensartet.

8.

Hak chokoladen groft, og rør den ind i dejen. Se videoen.

9.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

10.

Kom bagepapir på to bageplader. Rul ekstra bagepapir ud, hvis du ikke har bageplader nok.

11.

Form dejen til ca. 24 kugler, og sæt dem på bagepladerne. Pres dem lidt flade.

Form dejen til ca. 32 kugler, og sæt dem på bagepladerne. Pres dem lidt flade.

Form dejen til ca. 12 kugler, og sæt dem på bagepladerne. Pres dem lidt flade.

12.

Sæt pladerne med cookies i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter, til de er gyldne.

Sæt to af pladerne med cookies i ovnen, og bag dem i cirka 10 minutter, til de er gyldne. Gentag med de øvrige plader/stykker bagepapir med dejkugler.

13.

Lad dine cookies køle af på en rist, mens du laver smørcremen.

Lyserød smørcreme:

14.

Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt, til du skal bruge det. Se videoen.

15.

Kom blødt smør og flormelis i en skål og pisk med en elpisker, til det er hvidt og luftigt.

16.

Dryp rød farve i lidt ad gangen og rør rundt. Bliv ved, til smørcremen har en god gumme-rød farve.

Samle gebiskager:

17.

Smør smørcreme på undersiden af to cookies, så det ligner gummer. Sæt to små skumfiduser ved siden af hinanden langs kanten af den ene cookie. Det er fortænderne.

18.

Klip to hugtænder af en stor skumfidus. Sæt dem på hver sin side af de to små skumfiduser. Sæt 2-3 små skumfiduser på hver side af hugtænderne. Læg den anden cookie ovenpå.

19.

Gentag med alle dine cookies.

Næringsindhold per portion

Energi: 1799 kJ / 430 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 10 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 240 min

Arbejdstid: 30 min