
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Hytteostsalat og brødstænger
Hytteostsalat og brødstænger
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hytteost klædt på som waldorfsalat med æbler og bladselleri. Nyd den sammen med de honningristede rugbrødsstænger. Alle tiders mulighed til madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hytteostsalat og brødstænger
Salat:
600 g. hytteost
900 g. hytteost
300 g. hytteost
5-6 stilke bladselleri
8-10 stilke bladselleri
3-4 stilke bladselleri
2 æbler
3 æbler
1 æble
200 g. vindruer
300 g. vindruer
100 g. vindruer
50 g. valnødder
75 g. valnødder
25 g. valnødder
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 knivspidser peber
3 knivspidser peber
1 knivspids peber
Ristede rugbrødsstænger:
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
4 tsk. honning
6 tsk. honning
2 tsk. honning

Hytteost

Bladselleri

Æble

Vindruer

Valnødder

Salt

Peber

Rugbrød

Smør

Honning
Køkkenredskaber: til hytteostsalat og brødstænger
1 sæt måleskeer
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 dørslag
1 skål
1 røreske
1 stegepande
1 grydeske

Måleskeer

Skærebræt

Urtekniv

Dørslag

Lille røreskål

Røreske

Stegepande

Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hytteostsalat:
3.
Skyl bladselleri og æbler grundigt.
4.
Skær æblet over. Fjern kernehuset. Skær æble i små terninger og bladselleri i tynde skiver. Se videoen.
Skær æblet over. Fjern kernehuset. Udskær i terninger. Se videoen.
5.
Læg vindruerne i et dørslag, og skyl dem grundigt i koldt vand. Lad dem dryppe af.
6.
Skær vindruerne over på langs, og fjern stenene.
7.
Hak valnødderne.
Se videoen.
Se videoen.
Hak valnødderne. Se videoen.
Hak valnødderne. Se videoen.
8.
Put hytteosten i en skål.
9.
Tilsæt bladselleri, æble, vindruer og valnødder. Rør rundt.
10.
Smag hytteostsalaten til med salt og peber. Se videoen.
11.
Put hytteosten i beholdere og husk en ske til madpakken.
Rugbrødsstænger:
12.
Skær rugbrødet i stænger på cirka 2 centimeter.
13.
Kom smør på en stegepande, og varm det op.
14.
Kom honning på stegepanden, og rør rundt.
Kom honning på stegepanden, og rør rundt.
15.
Tilsæt rugbrødsstængerne, og rist dem på alle sider, indtil de er sprøde.
16.
Tilsæt rugbrødsstængerne, og rist dem på alle sider, indtil de er sprøde.
Spis hytteostsalaten med ristede rugbrødsstænger.
Spis hytteostsalaten med ristede rugbrødsstænger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2631 kJ / 626 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer