1. >
  2. Opskrifter>
  3. Madpakker>
  4. Frokost og madpakker, øvrige>
  5. Smørrebrød med kartoffel og ristede løg

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge kartofler:

3.

Vask kartoflerne fri for jord, og kom dem i en gryde. Hæld vand i, til kartoflerne er dækket. Tilsæt salt.

4.

Sæt gryden til at koge. Lad kartoflerne koge i 15-20 minutter. Kogetiden afhænger af sæsonen og kartoflernes størrelse.

5.

Stik en kødnål eller urtekniv i en af kartoflerne for at tjekke, om den er færdig. Kartoflen skal slippe kødnålen let.

6.

Sæt et dørslag i vasken, og hæld kartoflerne ned i dørslaget. Husk at hælde væk fra dig selv.

7.

Lad kartoflerne køle af, mens du gør resten klar.

Hjemmelavede ristede løg:

8.

Pil de yderste lag af løgene. Løgene skal ikke halveres.

Tip: Hvis du skal lave en stor portion, og du har god tid, kan du lægge alle løgene i lunkent vand og lade dem ligge i 20-30 minutter. Så bliver de meget nemmere at pille.

9.

Skær løgene i lige tykke skiver, og skil ringene ad. Læg dem i en stor skål. Hæld sødmælken over, og lad dem stå, mens du gør klar til panering.

10.

Kom fuldkornsmel, salt og peber op i en skål, og bland det sammen.

11.

Hæld olien op i en gryde eller en friturekoger, og varm det op til 180° C.

12.

Vend løgene i melet, og fritér halvdelen af dem i cirka 1-2 minutter. Fisk dem op med en hulske, og læg dem på en tallerken. Lad løgene køle af, mens den anden halvdel bliver friteret.

13.

Friter den første halvdel igen, til løgene får en lidt gylden farve. Det er bedre, at du friterer dem ad tre omgange, end at de får for meget i anden omgang.

Tip: Løgene kan gemmes i en lufttæt beholder i 2-3 dage. Læg eventuelt et stykke køkkenrulle ovenpå, inden du lægger låg på.

Topping:

14.

Hæld ærterne op i en gryde, og kom vand i, til de er dækket af vand. Bring ærterne i kog ved høj varme, og tag gryden af varmen, så snart vandet koger.

15.

Hæld det kogende vand fra ærterne, og hæld koldt vand over. Lad ærterne stå lidt i det kolde vand, og hæld dem derefter op i en sigte. Lad dem dryppe af, mens du gør resten klar.

16.

Skær det halve rødløg i tynde både.

Purløgsmayonnaise:

17.

Kom vand i en skål, og skyl purløg. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke, og hak dem helt fint. Kom dem op i en lille skål.

18.

Tilsæt mayonnaise og creme fraiche, og rør rundt.

19.

Smag purløgsmayonnaisen til med citron og en lille smule salt.

Anretning af kartoffelmaden:

20.

Smør et tyndt lag smør på en skive rugbrød.

21.

Læg en lille håndfuld salatblade på rugbrødet.

22.

Skær en kartoffel i skiver, og læg den ovenpå salaten.

23.

Top kartoffelskiverne med purløgsmayonnaise, og drys ærter ud over. Pynt med ristede løg, persille og en lille båd af rødløg.

24.

Gør det samme med resten af ingredienserne, så du får fire stykker smørrebrød med kartoffel og hjemmelavede ristede løg.

Næringsindhold per portion

Energi: 1541 kJ / 367 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 49 %

Heraf mættet fedt: 4,7 g

Kostfibre: 4 %

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 43 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min