- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Hytteostsalat og brødstænger
Hytteostsalat og brødstænger
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hytteost klædt på som waldorfsalat med æbler og bladselleri. Nyd den sammen med de honningristede rugbrødsstænger. Alle tiders mulighed til madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hytteostsalat og brødstænger
Salat:
600 g. hytteost
900 g. hytteost
300 g. hytteost
5-6 stilke bladselleri
8-10 stilke bladselleri
3-4 stilke bladselleri
2 æbler
3 æbler
1 æble
200 g. vindruer
300 g. vindruer
100 g. vindruer
50 g. valnødder
75 g. valnødder
25 g. valnødder
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 knivspidser peber
3 knivspidser peber
1 knivspids peber
Ristede rugbrødsstænger:
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
4 tsk. honning
6 tsk. honning
2 tsk. honning
Hytteost
Bladselleri
Æble
Vindruer
Valnødder
Salt
Peber
Rugbrød
Smør
Honning
Køkkenredskaber: til hytteostsalat og brødstænger
1 sæt måleskeer
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 dørslag
1 skål
1 røreske
1 stegepande
1 grydeske
Måleskeer
Skærebræt
Urtekniv
Dørslag
Lille røreskål
Røreske
Stegepande
Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hytteostsalat:
3.
Skyl bladselleri og æbler grundigt.
4.
Skær æblet over. Fjern kernehuset. Skær æble i små terninger og bladselleri i tynde skiver. Se videoen.
Skær æblet over. Fjern kernehuset. Udskær i terninger. Se videoen.
5.
6.
7.
Se videoen.
8.
9.
10.
11.
Rugbrødsstænger:
12.
Skær rugbrødet i stænger på cirka 2 centimeter.
13.
14.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2631 kJ / 626 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer