
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Pirogger med kødsovs
Pirogger med kødsovs
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 43 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du tager en bid, og smagen af lækkert brød rammer dine smagsløg. Efterfulgt af vidunderlig kødsauce - HALLELUJA! Piroggen med kødsauce har ramt din mund. Du kan ikke få nok. Du bager pirogger i pladevis.
Pirogger en slags lille, lukket pizza. Denne gang er den fyldt med kødsovs. Perfekt til at tage med i madpakken. Lav en stor portion, og frys dem ned, så har du til lang tid.
Opskriften giver cirka 14 pirogger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pirogger med kødsovs
Pirog-dej:
3 dl. mælk
25 g. gær
3 spsk. olie
2 ½ dl. grahamsmel
1 tsk. salt
5 dl. hvedemel
½ dl. mælk til pensling
Kødsauce:
1 løg
2 fed hvidløg
4-5 gulerødder
2 spsk. olie
350 g. hakket oksekød
1 dåse tomatpuré
1 tsk. paprika
1 tsk. tørret oregano
1 knivspids salt
1 knivspids peber

Mælk

Gær

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Hvedemel

Løg

Hvidløg

Gulerod

Hakket oksekød

Tomatpuré

Paprika

Oregano (tørret)

Peber
Køkkenredskaber til pirogger med kødsovs
1 decilitermål
2 spiseskeer
2 teskeer
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
Husholdningsfilm
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 kagerulle
1 viskestykke
1 gaffel
1 kop
1 bagepensel

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Husholdningsfilm

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Mellem gryde

Grydeske

Kagerulle

Viskestykke

Gaffel

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Se videoen.
4.
Tag en lille gryde. Kom mælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld mælken op i skålen med gæren, og rør, til gæret er opløst.
6.
Hæld olie og grahamsmel i skålen. Rør godt rundt. Tilsæt salt, og rør.
7.
Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, kommer du lidt hvedemel på køkkenbordet, og vender dejen ud på bordet.
8.
Ælt dejen med hænderne, til den er smidig og glat på overfladen. Det tager cirka 5-10 minutter. Se videoen.
9.
Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 minutter. Lav fyldet til piroggerne, imens dejen hæver.
Kødsauce:
10.
Tag et skrærebræt frem. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
11.
Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne fint. Se videoen.
12.
Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens. Se videoen.
13.
Kom kødet i gryden, og steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
14.
Kom gulerod, hvidløg, tomatpure, paprika og oregano i gryden, og rør det hele sammen.
15.
Læg låg på, og kog ved svag varme i 15 minutter.
16.
Smag kødsaucen til med salt og peber.
Saml piroggerne:
17.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
18.
Drys lidt hvedemel på bordet. Hæld dejen ud på bordet. Form den til en pølse, og del den i 12 lige store stykker. Tag en kagerulle, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 12 centimeter. Læg dem på bagepladerne.
19.
Læg 1-2 spiseskefuld kødsauce på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Gør det samme med alle piroggerne.
20.
Læg et rent viskestykke over piroggerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
21.
Kom mælk i en kop. Pensl piroggerne med mælk.
22.
Sæt bagepladerne i ovnen, og bag piroggerne i 12-16 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1006 kJ / 240 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer