1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Hvidkålsdolmere

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kål:

3.

Skyl hvidkålen, og fjern de yderste dækblade fra hvidkålshovedet, og kasser dem.

4.

Kom hvidkålshovedet, salt og grøntsagsbouillon i en stor gryde. Kom vand i, til det dækker halvdelen af hvidkålshovedet. Tænd for høj varme, og bring det i kog. Skru ned til lav varme, når det koger, og lad det koge i cirka 15 minutter. Imens kan du lave farsen.

Fars:

5.

Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars. Se videoen.

6.

Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet. Se videoen.

7.

Pil og hak hvidløget. Se videoen.

8.

Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.

Slå et ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen til kødet. Fortsæt sådan med det andet æg. Vask hænder. Se videoen.

9.

Kom løg, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.

10.

Kom mælk i farsen lidt efter lidt. Rør imens.

Kål fortsat:

11.

Tag kålhovedet op af gryden med en hulske. Få eventuelt hjælp af en voksen så du ikke brænder dig. Gem 1 deciliter af kogevandet. Lad kålhovedet køle lidt. Når det er koldt nok, til at du kan røre ved det, så pil 8-10 hele hvidkålsblade af kålhovedet.

Tag kålhovedet op af gryden med en hulske. Få eventuelt hjælp af en voksen så du ikke brænder dig. Gem 1 deciliter af kogevandet. Lad kålhovedet køle lidt. Når det er koldt nok, til at du kan røre ved det, så pil 12-16 hele hvidkålsblade af kålhovedet.

Tag kålhovedet op af gryden med en hulske. Få eventuelt hjælp af en voksen så du ikke brænder dig. Gem 1 deciliter af kogevandet. Lad kålhovedet køle lidt. Når det er koldt nok, til at du kan røre ved det, så pil 4-5 hele hvidkålsblade af kålhovedet.

Samle kåldolmer:

12.

Tænd ovnen på 175 grader.

13.

Smør et ovnfast fad.

14.

Fordel farsen på midten af kålbladene.

15.

Fold siderne ind over farsen først, fold derefter siden længst væk fra dig ind over, og rul den til sidst over den anden side tættest på dig. Fastgør pakken i bunden af dolmeren med en kødnål, eller bind alle pakker ind med kødsnor som en gavepakke. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

16.

Kom hvidkålsdolmerne i fadet, og bag dem i 35-45 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1267 kJ / 303 kcal

Protein: 38 %

Kulhydrat: 34 %

Fedt: 22 %

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Rivejern

Rivejern

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 20 min