Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Boller med linser: Hæld vand i en gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

4.

Hæld imens linserne op i en si. Skyl dem grundigt under koldt vand, til vandet, der løber fra, er rent.

5.

Når vandet koger, så kom linserne i. Kog dem i cirka 15-20 minutter. Stil en si i vasken og hæld linserne i. Lad dem dryppe lidt af.

6.

Skræl kartoflerne og skyl squashen. Riv begge dele på den grove side af et rivejern. Se videoen.

7.

Læg en si i en stor skål. Kom revet kartoffel og squash op i sien. Drys 2 teskefulde salt på og vend det godt rundt, så saltet bliver fordelt. Lad grøntsagerne trække i 20 minutter.
Læg en si i en stor skål. Kom revet kartoffel og squash op i sien. Drys 3 teskefulde salt på og vend det godt rundt, så saltet bliver fordelt. Lad grøntsagerne trække i 20 minutter.
Læg en si i en stor skål. Kom revet kartoffel og squash op i sien. Drys 1 teskefuld salt på og vend det godt rundt, så saltet bliver fordelt. Lad grøntsagerne trække i 20 minutter.

8.

Når de revne grøntsager har trukket, så mas dem mod sien med din hånd. Pres så meget vand ud af grøntsagerne, som du kan. Hæld grøntsagsvandet ud, og kom grøntsagerne i en stor skål.

9.

Pil og hak løget fint. Se videoen.

10.

Kom løg, kogte linser, hvedemel, salt og peber i skålen med grøntsagerne.

11.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen, og rør godt rundt. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Du skal kun bruge halvandet æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Du skal kun bruge halvdelen. Se videoen.

12.

Form linsefarsen til små boller med din hånd og en ske. Du skal trykke dem godt sammen, så de ikke smuldrer.

13.

Kom olie på en stegepande og varm den op til middel varme. Steg bollerne på stegepanden. Vend dem forsigtigt af og til, så de får en fin brun farve hele vejen rundt.

14.

Sovs: Skyl æblet. Riv det på den grove side af rivejernet. Riv alle siderne af æblet, til du kun har kernehuset tilbage.
Sovs: Skyl æblet, og halver det. Du skal kun bruge halvdelen af et æble. Riv det halve æble på den grove side af rivejernet. Riv alle siderne af æblet, til du kun har kernehuset tilbage.

15.

Skyl squashen. Riv den på den grove side af rivejernet. Hak derefter både det revne æble og squash lidt mere fint med en stor kniv.

16.

Pil og hak løget fint. Se videoen.

17.

Kom smørret i en gryde og varm det op ved middel varme. Kom det finthakkede løg, squash og æble i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.

18.

Kom karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.

19.

Drys mel i gryden. Pisk godt rundt med et piskeris, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden og lad det koge op, mens du pisker. Pisk hele tiden i gryden. Kom mere vand i, lad det koge op og pisk igen. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Se videoen.

20.

Smuldr bouillon-terningen i sovsen og rør rundt.

21.

Læg låg på, skru ned på lav varme og lad sovsen simre 5 minutter.

22.

Smag sovsen til med karry, salt og peber.

23.

Læg bollerne forsigtigt ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 1-2 minutter. Pas på med at røre i sovsen, så bollerne ikke falder fra hinanden.

24.

Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker.

Næringsindhold per portion

Energi: 1556 kJ / 372 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Løg, hakke

Løg, hakke

Sovs, opbagt

Sovs, opbagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min