- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Hvide bønner i tomatsovs
Hvide bønner i tomatsovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Lad de hvide bønner hoppe i poolen med tomatsovs. Når de lige har fået lov til at svømme rundt i den opvarmede sovse-harmoni, så har du den lækreste ret med hvide bønner! Bum!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hvide bønner i tomatsovs
Tomatsovs:
280 g cannellini-bønner (hvide bønner) (1 brik/dåse)
420 g cannellini-bønner (hvide bønner) (1 ½ brik/dåse)
140 g cannellini-bønner (hvide bønner) (½ brik/dåse)
1 dl frisk basilikum
1 ½ dl frisk basilikum
½ dl frisk basilikum
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
100 g cherrytomater
150 g cherrytomater
50 g cherrytomater
1 ½ spsk. tomatpuré
2 ¼ spsk. tomatpuré
¾ spsk. tomatpuré
1 ½ tsk. sukker
2 ¼ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
½ tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike
1 ½ spsk. olie
2 ¼ spsk. olie
¾ spsk. olie
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
Cannellini-bønner (hvide bønner)
Basilikum
Løg
Hvidløg
Hakkede tomater
Cherrytomat
Tomatpuré
Sukker
Salt
Peber
Eddike - lagereddike
Olie - smagsneutral
Vand
Køkkenredskaber til hvide bønner i tomatsovs
1 decilitermål
1 deciltermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 dørslag
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 blender eller foodprocessor
1 gryde
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Dørslag
Viskestykke
Skærebræt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Søjleblender
Mellem gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tomatsovs:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1083 kJ / 259 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %