1. >
  2. Opskrifter>
  3. Frokost og madpakker>
  4. Victors fidgetspinnere

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en stor skål. Smuldr gæren skålen. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Hæld vand i, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

5.

Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen. Rør godt. Se videoen.

7.

Kom yoghurt og grahamsmel op i skålen, og rør det hele sammen.

8.

Vask squashen. Tag et rivejern frem, og riv squashen på den grove side af rivejernet. Kom det hele op i skålen.

9.

Kom salt og olie op i skålen, og rør rundt.

10.

Kom hvedemel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen.

11.

Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen, til den er fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

12.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter.

13.

Kom bagepapir på to bageplader.

14.

Del dejen i to lige store stykker. Se videoen.

15.

Rul hvert stykke tyndt ud til et rektangel på cirka 20 x 40 centimeter. Skær hvert rektangel ud i 10 trekantede stykker.

16.

Kom en lille teskefuld ketchup og en pølse på den brede ende af hver trekant.

17.

Rul dejen rundt om pølsen, og skær pølsehornet ud i skriver, der er cirka 1 ½ centimeter tykke.

18.

Læg tre skiver tæt sammen, og sådan at dej-enderne vender ind mod midten. Læg også en lille bitte klump ekstra dej på i midten, så det ligner en rigtig fidgetspinner. Læg nu fidgetspinneren over på bagepladen. Fortsæt sådan, indtil du ikke har flere pølser.

19.

Pensl fidgetspinnerne med mælk. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

20.

Lad fidgetspinnerne hæve i cirka 15 minutter.

21.

Bag fidgetspinnerne i cirka 20 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af på en bagerist.

22.

Spis dem straks, brug dem i madpakken eller frys dem ned til senere.

Næringsindhold per portion

Energi: 745 kJ / 178 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 62 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Horn, rulle

Horn, rulle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min