
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Kartofler>
- Hasselbackkartofler
Hasselbackkartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hasselbackkartofler bages i ovnen og smager godt som tilbehør til for eksempel steg og kylling.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hasselbackkartofler
Ingredienser
800 g. mellemstore kartofler
1200 g. mellemstore kartofler
400 g. mellemstore kartofler
50 g. smør
75 g. smør
25 g. smør
2-3 spsk. rasp
3-4 spsk. rasp
1-2 spsk. rasp
1 tsk. salt
½ tsk. salt

Kartoffel

Smør

Rasp

Salt
Køkkenredskaber til hasselbackkartofler
1 kartoffelskræller
1 viskestykke
2 grydeskeer
1 stor skarp kniv
1 ovnfast fad
1 lille gryde
1 bagepensel
1 lille skarp kniv

Kartoffelskræller

Viskestykke

Grydeske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Ovnfast fad

Lille gryde

Bagepensel

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 180 grader.
4.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke.
5.
Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen i en dyb grydeske af træ, og skær ned til træet. Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over.
6.
Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
7.
Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
8.
Pensl hver kartoffel med lidt smør.
9.
Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
10.
Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
11.
Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
12.
Drys kartoflerne med lidt salt, inden du serverer dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1071 kJ / 255 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %