
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kartofler>
- Hasselbackkartofler
Hasselbackkartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ohøj til alle kartoffelelskere! For hvad er opskriften på en festlig steg eller saftig kylling uden sprøde hasselbackkartofler som tilbehør? Men vent nu lidt. Nogle kalder dem for hasselbach eller hasselbagte kartofler, selvom hasselback er det korrekte navn opfundet af en svensk kok. Uanset hvad, du vælger at kalde dem, så er det stadig lækre kartofler.
Tip: Brug kartofler af samme størrelse, så de bliver færdige samtidigt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hasselbackkartofler
Ingredienser
1 kg mellemstore kartofler
1,5 kg mellemstore kartofler
500 g mellemstore kartofler
50 g. smør
75 g. smør
25 g. smør
2-3 spsk. rasp
3-4 spsk. rasp
1-2 spsk. rasp
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Kartoffel

Smør

Rasp

Salt

Peber
Køkkenredskaber til hasselbackkartofler
1 kartoffelskræller
1 viskestykke
2 grydeskeer
1 stor skarp kniv
1 ovnfast fad
1 lille gryde
1 bagepensel
1 lille skarp kniv

Kartoffelskræller

Viskestykke

Grydeske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Ovnfast fad

Lille gryde

Bagepensel

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 180 grader.
4.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Dup dem tørre med et rent viskestykke. Se videoen.
5.
Skær tynde skiver i kartoflerne, uden af skære dem helt igennem. Læg eventuelt kartoflen mellem to skærebrætter (1 cm). Så kommer du ikke til at skære kartoflerne over. Skiverne skal hænge sammen i bunden.
6.
Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
7.
Put smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
Kom smørret i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
8.
Pensl hver kartoffel med lidt smør.
9.
Rør rasp i gryden, og lad det suge resten af smørret.
10.
Drys rasp- og smørblandingen over kartoflerne.
11.
Sæt fadet midt i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 50 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv, om de er bløde.
12.
Drys kartoflerne med lidt salt og peber, inden du serverer dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1071 kJ / 255 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 150 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 100 min
Arbejdstid: 15 min
Samlet tid: 120 min
Arbejdstid: 70 min