1. >
  2. Opskrifter>
  3. Frokost og madpakker>
  4. Rugpakker med fyld

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Dejen: Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.

6.

Put olie, rugmel og salt i skålen, og rør rundt.

7.

Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.

8.

Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt.

9.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter. Lav fyldet imens.

10.

Fyld: Pil, og hak løget. Se videoen.

11.

Skyl, og skræl kartoflerne. Riv dem på den grove side af et rivejern.

12.

Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Tilsæt løg, og svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.

13.

Kom kartoflerne på stegepanden, og steg dem i 3 minutter, mens du rører rundt.

14.

Hæld vand på stegepanden. Rør, og steg videre i 4 minutter, indtil vandet er fordampet.

15.

Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv ikke den hvide del af skallen med. Se videoen.

16.

Kom citronskal, timian og ærter ned i stegepanden. Rør rundt, og lad det koge i 2 minutter.

17.

Smag til med salt og peber.

18.

Saml rugpakkerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

19.

Drys lidt rugmel på bordet, og hæld dejen ud på bordet.

20.

Form dejen til en pølse, og del den i 8 stykker.
Form dejen til en pølse, og del den i 12 stykker.
Form dejen til en pølse, og del den i 4 stykker.

21.

Rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 15 centimeter med en kagerulle, og læg dem på bagepladen.

22.

Læg 2 spiseskefulde fyld på den ene halvdel af dejen, lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel.

23.

Læg et rent viskestykke over rugpakkerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

24.

Sæt bagepladerne i ovnen, og bag rugklapperne i 13 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

25.

2x yoghurtdip: Fordel yoghurten i to skåle.

26.

Pres hvidløget i en hvidløgspresser. Kom hvidløg og paprika i den ene skål med yoghurt.

27.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.

28.

Kom persillen i skålen med yoghurt, hvidløg og paprika, og rør rundt. Smag til med salt.

29.

Rør karry i den anden skål med yoghurt.

30.

Hak den syltede agurk fint, og kom dem i skålen med yoghurt og karry. Rør rundt, og smag til med salt.

Næringsindhold per portion

Energi: 988 kJ / 235 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 68 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Løg, hakke

Løg, hakke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min