1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Kartofler>
  6. Kartoffelmos med bacon og æbler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartoffelmos:

3.

Vask kartoflerne, og skræl dem. Se videoen.

4.

Skær de store kartofler i mindre stykker. Se videoen.

5.

Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Læg låg på gryden og bring vandet i kog. Se videoen.

6.

Kog kartoflerne i cirka 20 minutter.

Tilbehør:

7.

Lav æbler og bacon, mens kartoflerne koger.

8.

Kom koldt vand i en balje, og skyl timianen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Se videoen.

9.

Skyl grønkålen på samme måde.

10.

Skær de grove stilke fra grønkålen. Hak stilkene fint, og skær grønkålsbladene i fine strimler. Se videoen.

11.

Vask æblerne. Skær dem i både og skær kernehusene væk. Se videoen.

12.

Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær bacon i tern.

13.

Steg baconternene sprøde på en stegepande ved middelvarme.

14.

Kom køkkenrulle på en tallerken, og læg de sprøde bacontern på tallerkenen, så køkkenrullen suger fedtet op.

15.

Tør forsigtigt lidt af fedtet på stegepanden væk med et stykke køkkenrulle. Husk stegepanden er varm.

16.

Steg æblestykkerne i det sidste fedt på stegepanden, så de er gyldne på begge sider.

17.

Tilsæt timianblade og kom salt og peber i.

Kartoffelmos - fortsat:

18.

Stik i kartoflerne med en lille kniv, og mærk om de er møre.

19.

Kom et dørslag i køkkenvasken og hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Se videoen.

20.

Kom kartoflerne tilbage i gryden.

21.

Stød kartoflerne til mos med et piskeris.

22.

Rør mælk og smør i og varm igennem, mens du rører.

23.

Tilsæt lidt vand eller mælk, hvis mosen er for tør. Smag til med salt og peber.

24.

Spis kartoffelmosen med stegt bacon og æble og drys med fintsnittet grønkål. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2379 kJ / 566 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Grønkål, ordne

Grønkål, ordne

Æbler, skære i både

Æbler, skære i både

Mose kartofler og grøntsager

Mose kartofler og grøntsager

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min