
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Gryderetter>
- Gullash med grøntsager
Gullasch med grøntsager
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag.
Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gullash med grøntsager
Gullasch:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 squash (ca. 250 g.)
1 ½ squash (ca. 375 g.)
½ squash (ca. 125 g.)
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
300 g hvidkål
450 g hvidkål
150 g hvidkål
½ citron
1 citron
¼ citron
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
½ tsk. muskatnød
1 tsk. muskatnød
1 knivspids muskatnød
6 spsk. tomatpuré
8 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 tsk. peber
Tilbehør:
2 dl creme fraiche
3 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche
1 groft fuldkornsbrød

Hvidløg

Løg

Squash

Gulerod

Hvidkål

Citron

Hakkede tomater

Olie - smagsneutral

Stødt spidskommen

Paprika

Muskatnød

Tomatpuré

Vand

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Creme fraiche

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til gullash med grøntsager
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stor gryde med låg
1 grydeske

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Stor gryde

Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered grøntsager:
3.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Se videoen.
4.
Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
5.
Skræl gulerødderne, og skyl dem. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Fjern hvidkålens yderste blade, og smid dem ud. Skyl hvidkålen, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
7.
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Se videoen.
8.
Åbn brikken med hakkede tomater.
Åbn brikkerne med hakkede tomater.
Gullasch:
9.
Varm en stor gryde op ved middel varme, og kom olie i. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 2 minutter. Se videoen.
10.
Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
11.
Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden, og lad det svitse med i cirka 1 minut.
12.
Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsagsbouillon, salt og peber i gryden, og rør rundt.
13.
Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på, og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
14.
Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
15.
Varm brødet, og server gullaschen med creme fraiche til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2255 kJ / 539 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer