- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Gullash med grøntsager
Gullasch med grøntsager
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag.
Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gullash med grøntsager
Gullasch:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 squash (ca. 250 g.)
1 ½ squash (ca. 375 g.)
½ squash (ca. 125 g.)
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
300 g hvidkål
450 g hvidkål
150 g hvidkål
½ citron
1 citron
¼ citron
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
½ tsk. muskatnød
1 tsk. muskatnød
1 knivspids muskatnød
6 spsk. tomatpuré
8 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 tsk. peber
Tilbehør:
2 dl creme fraiche
3 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche
1 groft fuldkornsbrød
Hvidløg
Løg
Squash
Gulerod
Hvidkål
Citron
Hakkede tomater
Olie - smagsneutral
Stødt spidskommen
Paprika
Muskatnød
Tomatpuré
Vand
Grøntsagsbouillon
Salt
Peber
Creme fraiche
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til gullash med grøntsager
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stor gryde med låg
1 grydeske
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Stor gryde
Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered grøntsager:
3.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Se videoen.
4.
5.
Skræl gulerødderne, og skyl dem. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Fjern hvidkålens yderste blade, og smid dem ud. Skyl hvidkålen, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
7.
8.
Gullasch:
9.
Varm en stor gryde op ved middel varme, og kom olie i. Kom løg og hvidløg i gryden, og svits dem i cirka 2 minutter. Se videoen.
10.
11.
Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden, og lad det svitse med i cirka 1 minut.
12.
Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsagsbouillon, salt og peber i gryden, og rør rundt.
13.
Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på, og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
14.
15.
Varm brødet, og server gullaschen med creme fraiche til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2255 kJ / 539 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer