Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris.
Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris.

4.

Sluk for risene, og lad dem hvile i 10 minutter. Løsn dem med en gaffel.

5.

Sur-sød sovs: Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og og snit løg og hvidløg fint. Kom det over på en tallerken. Se videoen.

6.

Skræl ingefæren med en teske, og riv det fint. Kom det over på tallerknen.

7.

Skræl gulerødderne. Skyl peberfrugten og squash. Skær peberfrugt, squash og gulerødder i tern på cirka 1x1 centimeter. Kom dem over på tallerknen.

8.

Hæld ananassen i en si, og gem saften. Skær ananassen i terninger på cirka 1 x 1 centimeter.

9.

Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom alle grøntsagerne fra tallerknen samt ananassen over på stegepanden. Svits det hele i 4 minutter, og sluk for varmen. Hæld grøntsagerne tilbage på tallerknen.

10.

Kom ananassaft, eddike, ketchup, soja, sukker og bouillon-terning på stegepanden. Kog det hele i 1 minut.

11.

Hæld majsstivelse og vand i et glas, og pisk det sammen med en gaffel. Der må ikke være klumper. Hæld blandingen i stegepanden, mens du rører rundt. Kog i 1 minut. Sovsen skal være ret tyk. Smag til.

12.

Kom grøntsager og rejer tilbage i stegepanden, og bland det sammen med sovsen. Kog retten i 2-3 minutter, til rejer og grøntsager er varmet op.

13.

Server sovsen sammen med risene.

Næringsindhold per portion

Energi: 1441 kJ / 344 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 66 %

Fedt: 17 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min