- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Rejer i sur-sød-sovs
Rejer i sur-sød-sovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.
I Thailand fik Mikkel serveret denne klassiske asiatiske ret, som smager både surt og sødt. Lyder det mærkeligt? Det smager ihvert fald helt vildt godt – prøv selv! :)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rejer i sur-sød-sovs
Ris:
3 dl. fuldkornsris
4 ½ dl. fuldkornsris
2 dl. fuldkornsris
6 dl. vand
9 dl. vand
4 dl. vand
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids
Sur-sød sovs:
1 lille løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 cm. ingefær
3 cm ingefær
1 cm ingefær
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
½ squash
¾ squash
¼ squash
½ dåse ananas (125 g. frugt + 1 dl saft)
¾ dåse ananas (190 g. frugt + 1 ½ dl saft)
¼ dåse ananas (70 g. frugt + ½ dl saft)
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
1 spsk. ketchup
1 ½ spsk. ketchup
½ spsk. ketchup
1 spsk. soja
1 ½ spsk. soja
½ spsk. soja
2 tsk. brun farin eller sukker
3 tsk. brun farin eller sukker
1 tsk. brun farin eller sukker
½ terning fiske- eller hønsebouillon
¾ terning fiske- eller hønsebouillon
¼ terning fiske- eller hønsebouillon
1 spsk. majsstivelse
1 ½ spsk. majsstivelse
½ spsk. majsstivelse
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
200 g. store rejer
300 g. store rejer
100 g. store rejer
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Løg
Hvidløg
Ingefær (frisk)
Gulerod
Peberfrugt
Squash
Ananas (dåse)
Olie - smagsneutral
Eddike - lagereddike
Tomatketchup
Soja
Brun farin
Fiskebouillon
Majsstivelse
Rejer
Køkkenredskaber: til rejer i sur-sød-sovs
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tallerken
1 gulerodsskræller
1 si
1 stegepande
1 spatel
1 glas
Decilitermål
Teske
Spiseske
Stor gryde
Grydelåg
Gaffel
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Middagstallerken
Kartoffelskræller
Si
Stegepande
Spatel
Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris. Se videoen.
Ris: Kom fuldkornsris, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Læs kogetiden på pakken med ris. Se videoen.
4.
Sur-sød sovs:
5.
Pil løg og hvidløg. Tag et skærebræt, og og snit løg og hvidløg fint. Kom det over på en tallerken. Se videoen.
6.
Skræl ingefæren med en teske, og riv det fint. Kom det over på tallerknen. Se videoen.
7.
Skræl gulerødderne. Skyl peberfrugten og squash. Skær peberfrugt, squash og gulerødder i tern på cirka 1x1 centimeter. Kom dem over på tallerknen. Se videoen.
8.
9.
10.
Kom ananassaft, eddike, ketchup, soja, sukker og bouillon på stegepanden. Kog det hele i 1 minut.
11.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1441 kJ / 344 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 17 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer