1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Thailandsk green curry

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Når du laver thailandsk green curry, skal du lynstege alle ingredienserne. Det er derfor vigtigt, at du gør alle ingredienserne klar, så du hurtigt kan komme dem ned i wokken eller på stegepanden.

4.

Thailandsk green curry: Skyl squash, peberfrugt og forårsløg grundigt, og pil løget.

5.

Tag et skærebræt. Skær løg, squash, rød peberfrugt og forårsløg ud i små, fine stykker med en stor kniv. Vask kniven.

6.

Læg grøntsagerne i hver sin bunke på en stor tallerken.

7.

Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom det over på tallerknen.
Se videoen.

8.

Skift skærebræt. Skær kyllingebrystet i små strimler, og læg dem på en anden tallerken.

9.

Kom olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
Se videoen.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
Se videoen.

10.

Når stegepanden er godt varm, kommer du kyllingestrimlerne på. Steg kyllingen i cirka 2 minutter, så de får lidt farve. Rør tit.

11.

Kom løg, squash og rød peberfrugt op til kyllingen. Steg i 2 minutter.

12.

Kom grøn karrypasta eller karry, og den revne ingefær op i stegepanden, og rør godt.

13.

Kom til sidst kokosmælk, vand, kyllinge-bouillon-terning og sukker i stegepanden. Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

14.

Smag til. Hvis du synes, der mangler salt, sukker eller grøn karrypasta, så tilsæt lidt mere.

15.

Nudler: Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

16.

Kog nudlerne, som der står på pakken.

17.

Stil et dørslag klar i køkkenvasken. Når nudlerne er kogt, hælder du vand og nudler ned i dørslaget.

18.

Hæld nudlerne over i stegepanden til den thailandske green curry, og vend det hele godt sammen.

19.

Du kan pynte retten med lidt frisk koriander og peanuts. Server med det samme.

Næringsindhold per portion

Energi: 3347 kJ / 800 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 23,5 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Wokstegning

Wokstegning

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min