- >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Kød >
- Lam og ged >
- Krydret lammegryde
Krydret lammegryde
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Overrask dine forældre med en lække lammegryde. Lammegryden er krydret med harissa, som er en tyktflydende chilisauce med masser af smag. Sammen med mandler og rosiner kan man blive helt "lam-slået" af smagen i denne eksotiske ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til krydret lammegryde
Lammegryde
500 g. lammesmåkød
750 g. lammesmåkød
250 g. lammesmåkød
5 store løg
7 ½ store løg
2 ½ store løg
500 g. pastinakker
750 g. pastinakker
250 g. pastinakker
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. harissa
1 ½ spsk. harissa
½ spsk. harissa
1 spsk. groft salt
1 ½ spsk. groft salt
½ spsk. groft salt
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
2 dåser kikærter
3 dåser kikærter
1 dåse kikærter
2 dl rosiner
3 dl rosiner
1 dl rosiner
75 g. mandler
120 g. mandler
40 g. mandler
Pynt
½ dl bredbladet persille
1 dl bredbladet persille
Tilbehør
1 citron
1 ½ citron
½ citron

Lammekød

Løg

Pastinak

Olie - smagsneutral

Harissa

Salt

Vand

Kikærter (brik)

Rosiner

Mandler

Persille

Citron
Køkkenredskaber til krydret lammegryde
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 mellem gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 kartoffelskræller
1 dåseåbner
1 si
1 elkedel
1 lille skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 rent viskestykke
1 teske

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Skærebræt

Mellem gryde

Grydeske

Grydelåg

Kartoffelskræller

Dåseåbner

Si

Elkedel

Lille røreskål

Stegepande

Paletkniv

Viskestykke

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lammegryde:
3.
Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
5.
6.
Kog lammegryde:
7.
8.
Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
13.
Tilbehør:
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4066 kJ / 972 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 21,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer