1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Lam og ged>
  6. Krydret lammegryde

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lammegryde:

3.

Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

4.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Se videoen.

5.

Varm olien op i gryden. Kom lammekødet i, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.

6.

Kom hakket løg i gryden, og svits videre i 2 minutter. Se videoen.

Kog lammegryde:

7.

Kom harissa, salt og vand i gryden. Læg låg på, og lad retten simre ved lav varme i 30 minutter. Gå videre med opskriften, mens retten simrer.

8.

Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere. Se videoen.

9.

Stil en si i vasken. Åbn dåsen med kikærter, og hæld kikærterne i sien. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i sien. Kom kikærterne op i gryden, og kog det hele videre i 5 minutter.

10.

Kom rosinerne op i gryderetten, og lad det hele koge i endnu 5 minutter.

11.

Kom mandlerne i en lille skål. Kog 3 deciliter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Fisk de varme mandler op af vandet med en gaffel, og smut mandlerne. Varm en stegepande op, og kom mandlerne på den tørre stegepande. Rist dem i 2 minutter, til de er let gyldne. Se videoen.

12.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

13.

Smag eventuelt retten til med mere harissa og salt.

Tilbehør:

14.

Skær citronen ud i både.

15.

Drys bredbladet persille og ristede mandler over den krydrede lammegryderet, og servér med citronbåde til. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 4066 kJ / 972 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 32 %

Fedt: 53 %

Heraf mættet fedt: 21,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Smutte mandler

Smutte mandler

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min