![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Grøntsagspakker
Grøntsagspakker
Samlet tid: 155 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/3yyp2eio/grøntsagspakker.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Det er ikke helt ligesom juleaften, når du sætter tænderne i disse lækre grøntsagspakker, men næsten! Pakkerne gemmer på en smagsbombe, som endda også smager godt kold. Så de er perfekte til madpakken ;)
Opskriften giver cirka 15 grøntsagspakker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagspakker
Dej
300 g. hvedemel
1 tsk. olie
1 tsk. groft salt
1 dl. vand
Fyld
200 g. kartofler
100 g. gulerødder
150 g. persillerod
1 spsk. olie
1 spsk. stærk karry
100 g. frosne ærter, optøede
2 tsk. groft salt
1 æg til pensling
Yoghurtdip
4 dl. yoghurt naturel
4 fed hvidløg
2 dl. bredbladet persille
1 knivspids salt
1 knivspids peber
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/xx4no3om/kartofler2_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffel
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/gj4ek1ut/persillerod.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persillerod
![](/media/sjeegxpn/fdb_-karry_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Karry
![](/media/0i3i5v3s/ærter2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ærter
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/qi0fzlyx/yogurt1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Yoghurt naturel
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/nivfv5nu/fdb-persille_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persille
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til grøntsagspakker
2 måleskeer
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 gaffel
2 mellem skåle
1 lille skål
1 bageplade
1 bagepensel
1 hvidløgspresser
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
Bagepapir
Husholdningsfilm
1 kagerulle
1 røremaskine
1 røreske
1 kniv
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/kxxdwper/fdb-redskaber38.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepensel
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/ewtnjhbr/fdb-redskaber27_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Målebæger
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/knrfmhq2/fdb-redskaber59-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Husholdningsfilm
![](/media/1aoj4ons/kagerulle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kagerulle
![](/media/0swjhrox/foodprocessor-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Foodprocessor
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/mc1oqipn/kniv.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag en store skål. Kom hvedemel, olie, salt og vand i skålen. Ælt det sammen med en røremaskine eller en røreske.
4.
Læg husholdningsfilm over skålen, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
Fyld:
5.
Skræl kartoflerne, og kom dem i gryden. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og kog kartoflerne i 10 minutter. Se videoen.
6.
Skræl gulerødder, og skær enderne af. Se videoen.
7.
Skræl persillerødder, og skær enderne af. Se videoen.
8.
Kog gulerødderne og persillerødderne sammen med kartoflerne i 10 minutter.
9.
Hæld vandet fra kartofler og grøntsager. Skær kartofler, gulerødder og persillerod i mindre stykker. Brug samme metode til de andre grøntsager. Se videoen.
10.
Tag en skål. Kom kartofler, gulerødder og persillerødder i skålen. Tilsæt olie, karry, ærter og salt. Rør rundt.
Forme:
11.
Kom bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 225 grader.
12.
Tag en kagerulle. Del dejen i 15 stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter.
13.
Tag en spiseske. Læg en skefuld grøntsagsfyld på hvert stykke dej.
14.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pensel kanten på en dej-cirkel med æg, så ægget virker som lim. Fold dejen hen over fyldet, så det danner en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel, og læg grøntsags-pakkken på bagepladen. Gør det samme for alle grøntsags-pakkerne. Se videoen.
15.
Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag pakkerne i 15 minutter, til de er gyldne.
Yoghurtdip:
16.
Tag en lille skål. Pres hvidløget, og kom det op i skålen. Hæld yoghurt i skålen, og rør det sammen. Se videoen.
17.
Tag en skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint, og kom den i dippen. Rør rundt. Se videoen.
18.
Smag dippen til med salt og peber. Lad dippen stå på køl i 30 minutter, så får den mere smag. Se videoen.
19.
Spis grøntsagspakkerne varme eller kolde sammen med yoghurtdippen. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer