
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Grøntsager (vegetar)>
- Grøntsagspakker
Grøntsagspakker
Samlet tid: 155 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Det er ikke helt ligesom juleaften, når du sætter tænderne i disse lækre grøntsagspakker, men næsten! Pakkerne gemmer på en smagsbombe, som endda også smager godt kold. Så de er perfekte til madpakken ;)
Opskriften giver cirka 15 grøntsagspakker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagspakker
Ingredienser
300 g. hvedemel
1 tsk. olie
1 tsk. groft salt
1 dl. vand
Fyld
200 g. kartofler
100 g. gulerødder
150 g. persillerod
1 spsk. olie
1 spsk. stærk karry
100 g. frosne ærter, optøede
2 tsk. groft salt
1 æg til pensling
Yoghurtdip
4 dl. yoghurt naturel
4 fed hvidløg
2 dl. bredbladet persille
1 knivspids salt
1 knivspids peber

Hvedemel

Olie

Salt

Vand

Kartoffel

Gulerod

Persillerod

Karry

Ærter

Æg

Yoghurt naturel

Hvidløg

Persille

Peber
Køkkenredskaber til grøntsagspakker
2 måleskeer
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 gaffel
2 mellem skåle
1 lille skål
1 bageplade
1 bagepensel
1 hvidløgspresser
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
Bagepapir
Husholdningsfilm
1 kagerulle
1 røremaskine
1 røreske
1 kniv

Måleskeer

Lille skarp kniv

Skærebræt

Gaffel

Mellem skål

Lille skål

Bageplade

Bagepensel

Hvidløgspresser

Målebæger

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Bagepapir

Husholdningsfilm

Kagerulle

Røremaskine/foodprocessor

Røreske

Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en store skål. Kom hvedemel, olie, salt og vand i skålen. Ælt det sammen med en røremaskine eller en røreske.
4.
Læg husholdningsfilm over skålen, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
5.
Skræl kartoflerne, og kom dem i gryden. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og kog kartoflerne i 10 minutter.
6.
Skræl gulerødder og persillerødder. Skær roden af dem, og kog dem sammen med kartoflerne i 10 minutter.
7.
Hæld vandet fra kartofler og grøntsager. Skær kartofler, gulerødder og persillerod i mindre stykker. Brug samme metode til de andre grøntsager.
8.
Tag en skål. Kom kartofler, gulerødder og persillerødder i skålen. Tilsæt olie, karry, ærter og salt. Rør rundt.
9.
Kom bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 225 grader.
10.
Tag en kagerulle. Del dejen i 15 stykker, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 20 centimeter i diameter.
11.
Tag en spiseske. Læg en skefuld grøntsagsfyld på hvert stykke dej.
12.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Pensel kanten på en dej-cirkel med æg, så ægget virker som lim. Fold dejen hen over fyldet, så det danner en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel, og læg grøntsags-pakkken på bagepladen. Gør det samme for alle grøntsags-pakkerne.
13.
Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag pakkerne i 15 minutter, til de er gyldne.
14.
Tag en lille skål. Pres hvidløget, og kom det op i skålen. Hæld yoghurt i skålen, og rør det sammen.
15.
Tag en skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint, og kom den i dippen. Rør rundt. Se videoen.
16.
Smag dippen til med salt og peber. Lad dippen stå på køl i 30 minutter, så får den mere smag. Se videoen.
17.
Spis grøntsagspakkerne varme eller kolde sammen med yoghurtdippen. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer