![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Ærtedip
Ærtedip
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 28 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/myumug0q/ærtedip-5000-px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Kvas dem. Smadr dem. De små grønne banditter. Og så har du den lækreste ærtedip og verdens bedste undskyldning for at spise chips.
Tip: De frosne ærter kan skiftes ud med friske ærter, når de er i sæson.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ærtedip
Ærtedip:
4 dl vand
2 dl vand
250 g frosne ærter
125 g frosne ærter
1 fed hvidløg
1 lille fed hvidløg
¼ citron
¼ citron
1 dl creme fraiche
½ dl creme fraiche
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 knivspids peber
Tilbehør:
4 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/0i3i5v3s/ærter2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ærter
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/athbfjvf/creme_fraiche-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Creme fraiche
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/wudbte0j/rugbrød.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rugbrød
Køkkenredskaber til ærtedip
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille skål
1 lille gryde
1 hvidløgspresser
1 citruspresser
1 røreske
1 blender
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/drodfo1l/søjleblender-leksikon-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ærtedip:
3.
Kom vand i en lille gryde, og lad det komme op at koge. Kom ærterne i en lille skål, og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op.
4.
Pil og pres hvidløget. Se videoen.
5.
Pres saften af citronen, til du har 1 teskefuld citronsaft. Se videoen.
Pres saften af citronen, til du har en halv teskefuld citronsaft. Se videoen.
6.
Kom ærter, cremefraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en blender. Blend det sammen, til du har en ensartet dip. Smag til med ekstra salt, peber og citronsaft.
Tilbehør:
7.
Rist rugbrødet med en brødrister, og skær det i stave, så du kan dyppe dem i ærtedippen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 423 kJ / 101 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 3,1 g
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer