
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Ærtedip
Ærtedip
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 28 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kvas dem. Smadr dem. De små grønne banditter. Og så har du den lækreste ærtedip og verdens bedste undskyldning for at spise chips.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ærtedip
Ingredienser
4 dl. vand
250 g. frosne ærter
1 fed hvidløg
¼ citron
1 dl. cremefraiche
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Vand

Ærter

Hvidløg

Citron

Creme fraiche

Salt

Peber
Køkkenredskaber til ærtedip
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille skål
1 lille gryde
1 hvidløgspresser
1 citruspresser
1 røreske
1 blender

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Lille skål

Lille gryde

Hvidløgspresser

Citruspresser

Røreske

Blender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom vand i en lille gryde, og lad det komme op og koge. Kom ærterne i en lille skål, og hæld det kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter, til de er tøet op.
4.
Pil, og pres hvidløget.
5.
Pres saften af citronen, til du har 1 teske citronsaft. Se videoen.
6.
Kom ærter, cremefraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber i en blender. Bland det sammen, til det er en ensartet dip.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 423 kJ / 101 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 3,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer