1. >
  2. Opskrifter>
  3. Morgenmad>
  4. Gulerodsboller

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Vask, skræl, og riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.

5.

Smuldr gæren i en stor skål.
Se videoen.

6.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

7.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

8.

Hæld A38 i skålen. Rør dejen sammen.

9.

Kom det revne gulerod og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.

10.

Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Rør dejen sammen.

11.

Drys mel på bordet.

12.

Kom dejen ud på bordet, og ælt den godt med hænderne. Dejen skal slippe køkkenbordet og være en sammenhængende dej. Se videoen.

13.

Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 15 minutter.

14.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

15.

Rul dejen til en pølse, og del den i 8 stykker. Form 8 gulerodsboller, og sæt dem på bagepladen. Læg husholdningsfilm over gulerodsbollerne. Lad bollerne hæve i 10 minutter.

16.

Pensl bollerne med vand. Se videoen.

17.

Sæt bollerne midt i ovnen. Bag bollerne i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Se videoen.

18.

Tag gulerodsbollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 1467 kJ / 351 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 81 %

Fedt: 7 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min