- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Grøntsagslasagne
Grøntsagslasagne
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men der er ingen kød i denne dejlige lasagne. Her er den italienske klassiker i en super skøn og let udgave med nordiske grøntsager og svampe. Mon ikke det er, hvad Messi spiser til aftensmad?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsagslasagne
Lasagne:
1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader
1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader
½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader
Grøntsagssovs:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ dl frisk timian eller oregano (eller tørret)
½ dl. frisk timian eller oregano (eller tørret)
¼ dl frisk timian eller oregano (eller tørret)
250 g. champignon eller portobellosvampe
375 g. champignon eller portobellosvampe
125 g. champignon eller portobellosvampe
3-4 stilke bladselleri
4-5 stilke bladselleri
2 stilke bladselleri
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g.)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g.)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g.)
2 dl. vand
3 dl. vand
1 dl. vand
1-2 spsk. hvidvinseddike
2-3 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ tsk. peber
Bechamelsovs (mælkesovs):
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
60 g. hvedemel
90 g. hvedemel
30 g. hvedemel
1 l. mælk
1 ½ l. mælk
½ liter mælk
½ tsk. fintrevet muskatnød
1 tsk. fintrevet muskatnød
¼ tsk. fintrevet muskatnød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
Drys:
50 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
75 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
25 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
Lasagneplader (fuldkorn)
Olie - smagsneutral
Løg
Hvidløg
Timian (frisk)
Champignon
Bladselleri
Gulerod
Hakkede tomater
Vand
Hvidvinseddike
Salt
Peber
Smør
Hvedemel
Mælk
Muskatnød
Parmesanost
Køkkenredskaber til grøntsagslasagne
1 sæt måleskeer
3 måleskeer
3 måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 foodprocessor/blender
1 dåseåbner
1 dørslag
2 mellem gryder
3 gryder
3 gryder
1 grydeskeer
2 grydeskeer
2 grydeskeer
1 spiseske
1 lille gryde
1 piskeris
1 stort ovnfast fad
1 bagerist
1 gaffel
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Søjleblender
Dåseåbner
Dørslag
Mellem gryde
Grydeske
Spiseske
Lille gryde
Piskeris
Stort ovnfast fad
Bagerist
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsagssovs:
3.
4.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
5.
Skær den nederste del af svampenes stok af. Skyl dem i koldt vand, så de er helt fri for jord. Se videoen.
6.
7.
Skræl gulerødderne, og skær enderne af. Skær gulerødderne i stykker på 2 x 3 centimeter. Se videoen.
Skræl guleroden, og skær enden af. Skær guleroden i stykker på 2-3 centimeter. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
Svits løgene i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt imens. Se videoen.
Klik på filmen for at se hvordan du svitser.
Svits løgene i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt. Se videoen.
12.
13.
Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt.
Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt.
Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt.
14.
Tilsæt hakkede tomater, og kog grøntsagssovsen cirka 5 minutter, mens du rører rundt.
15.
Smag sovsen til med hvidvinseddike, salt og peber. Tilsæt lidt af gangen, og smag på den undervejs. Tilsæt vand, hvis sovsen er blevet for tyk.
16.
Bechamelsovs:
17.
Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen.
24.
Saml lasagnen og bag den:
25.
Start med at lægge et tyndt lag grøntsagssovs i bunden af fadet. Se videoen.
26.
27.
28.
29.
30.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2442 kJ / 581 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer