
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Grøntsager (vegetar)>
- Grøntsags-kartoffelret
Grøntsags-kartoffelret
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsags-kartoffelret
Ingredienser
3 løg
4 ½ løg
1 ½ løg
3-4 fed hvidløg
4-6 fed hvidløg
2-3 fed hvidløg
600 g. hvidkål
900 g. hvidkål
300 g. hvidkål
600 g. kartofler
900 g. kartofler
300 g. kartofler
500 g. gulerod
750 g. gulerod
250 g. gulerod
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 tsk. paprika
3 tsk. paprika
1 tsk. paprika
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
2 l. vand
3 l. vand
1 l. vand
1 citron
1 ½ citron
½ citron
Drys
60 g. mandler
90 g. mandler
30 g. mandler
1 dl frisk koriander eller bredbladet persille
1 ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød
4 skiver citronbåde
6 skiver citronbåde
2 skiver citronbåde

Løg

Hvidløg

Hvidkål

Kartoffel

Gulerod

Olie

Paprika

Salt

Peber

Vand

Citron

Mandler

Persille

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til grøntsags-kartoffelret
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 mellem skål
1 mellem gryde
1 grydeske
1 citruspresser
1 serveringsfad

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Stor skarp kniv

Skærebræt

Kartoffelskræller

Mellem skål

Mellem gryde

Grydeske

Citruspresser

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.
4.
Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Se videoen.
5.
Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.
6.
Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter.
7.
Kom olie i gryden, og varm den op.
8.
Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.
9.
Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
10.
Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
11.
Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
12.
Stil en si i vasken. Hæld grøntsagerne og vandet ned i sien, og lad dem dryppe af. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
13.
Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Se videoen.
14.
Hak mandlerne groft. Se videoen.
15.
Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Se videoen.
16.
Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
17.
Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1418 kJ / 338 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 45 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 25 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 55 min
Samlet tid: 45 min
Arbejdstid: 30 min