Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.

4.

Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Se videoen.

5.

Vask kartoflerne, og skræl dem. Skær dem i terninger på 3x3 centimeter.

6.

Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Se videoen.

7.

Kom olie i gryden, og varm den op.

8.

Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter.

9.

Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.

10.

Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.

11.

Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

12.

Stil en si i vasken. Hæld grøntsagerne og vandet ned i sien, og lad dem dryppe af. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.

13.

Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Se videoen.

14.

Hak mandlerne groft. Se videoen.

15.

Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Se videoen.

16.

Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.

17.

Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1418 kJ / 338 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 37 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min