![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Grøntsags-kartoffelret
Grøntsags-kartoffelret
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/brqhrc01/gryderet-grøntsager.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hvidkål behøver ikke være en kedelig spise. Nyd det sammen med andre sunde vintergrøntsager i en ret, som ikke blot mætter, men gør det med stil. Inviter hvidkål, kartofler, gulerødder og mandler til middag i den gode smags tjeneste.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøntsags-kartoffelret
Ingredienser
3 løg
4 ½ løg
1 ½ løg
3-4 fed hvidløg
4-6 fed hvidløg
2-3 fed hvidløg
600 g. hvidkål
900 g. hvidkål
300 g. hvidkål
600 g. kartofler
900 g. kartofler
300 g. kartofler
500 g. gulerod
750 g. gulerod
250 g. gulerod
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 tsk. paprika
3 tsk. paprika
1 tsk. paprika
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
2 l. vand
3 l. vand
1 l. vand
1 citron
1 ½ citron
½ citron
Drys
60 g. mandler
90 g. mandler
30 g. mandler
1 dl frisk koriander eller bredbladet persille
1 ½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
½ dl frisk koriander eller bredbladet persille
Tilbehør
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød
4 skiver citronbåde
6 skiver citronbåde
2 skiver citronbåde
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/o0bpwlje/hvidkål.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidkål
![](/media/xx4no3om/kartofler2_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffel
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/pfiihw4l/fdb_-paprika_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paprika
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/uzdph0uw/mandler.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mandler
![](/media/nivfv5nu/fdb-persille_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persille
![](/media/qe3n5kww/fuldkornsbroed-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til grøntsags-kartoffelret
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 mellem skål
1 mellem gryde
1 grydeske
1 citruspresser
1 serveringsfad
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/tqpe14sq/kartoffelskræller.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelskræller
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/xkpequt4/serveringsfad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsags-kartoffelret:
3.
Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.
4.
Tag de yderste blade af hvidkålen. Skær hvidkålen helt igennem, og skær den derefter i tynde strimler. Se videoen.
5.
Vask kartoflerne, og skræl dem. Se videoen.
6.
Skær kartoflerne i terninger på 3x3 centimeter. Se videoen.
7.
Vask, og skræl gulerødderne. Skær dem i stave på 3 centimeter. Se videoen.
8.
Kom olie i gryden, og varm den op.
9.
Kom løg og hvidløg i gryden. Skru ned for varmen, og steg dem i 3 minutter. Se videoen.
10.
Kom paprika, salt og peber i gryden, og rør.
11.
Kom hvidkål, kartofler og gulerødder ned i gryden, og rør.
12.
Kom vand i gryden, og bring det hele i kog. Kog retten ved middel varme i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
13.
Stil en si i vasken. Hæld grøntsagerne og vandet ned i sien, og lad dem dryppe af. Kom grøntsagerne tilbage i gryden.
14.
Pres saften af citronen. Smag retten til med citron, salt og peber. Se videoen.
Drys:
15.
Hak mandlerne groft. Se videoen.
16.
Kom vand i en skål, og pluk bladene af persillen. Skyl bladene i vandet, og hak dem fint. Se videoen.
17.
Hæld grøntsagsretten i et serveringsfad, og drys mandler og hakket persille hen over.
18.
Server retten med fuldkornsbrød og citronbåde til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1418 kJ / 338 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer