
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Lasagne>
- Lasagne med spinat
Lasagne med spinat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lalalalalasagne! Den gode italienske ret hitter igen. Her i en kødfri version. Hakkekødet er skiftet ud med sprød spinat og hip hytteost, og sammen giver de den traditionelle lasagne kamp til stregen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med spinat
Ingredienser
12 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 200 g. friske
18 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 300 g. friske
6 tørrede fuldkorns-lasagneplader eller 100 g. friske
500 g. frisk spinat eller 250 g. frossen
750 g. frisk spinat eller 375 g. frossen
250 g. frisk spinat eller 125 g. frossen
2 løg
3 løg
1 løg
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 lille rød chili
1 ½ lille rød chili
½ lille rød chili
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. oregano eller merian
1 ½ tsk. oregano eller merian
½ tsk. oregano eller merian
500 g. hytteost
750 g. hytteost
250 g. hytteost
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
Mornaysovs
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
25 g. grana- eller parmesanost
40 g. grana- eller parmesanost
15 g. grana- eller parmesanost
30 g. hvedemel
45 g. hvedemel
15 g. hvedemel
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
½ tsk. fintrevet muskatnød
¾ tsk. fintrevet muskatnød
Drys
25 g. grana- eller parmesanost
40 g. grana- eller parmesanost
15 g. grana- eller parmesanost
Tilbehør
Grøn salat
Fuldkornsbrød

Lasagneplader (fuldkorn)

Spinat

Løg

Peberfrugt

Hvidløg

Chili

Olie

Oregano (frisk)

Hytteost

Salt

Smør

Parmesanost

Hvedemel

Mælk

Peber

Muskatnød

Grønt salathoved

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med spinat
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 balje
1 dørslag
1 mellem skål
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 hvidløgspresser
1 mellem gryde
1 grydeske
2 små gryder
1 piskeris
1 ovsfast fad
1 ovnfast fad
1 ovnfast fad
1 rivejern
1 bagerist
1 kødnål

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Balje

Dørslag

Mellem skål

Lille skarp kniv

Skærebræt

Hvidløgspresser

Mellem gryde

Grydeske

Lille gryde

Piskeris

Ovnfast fad

Rivejern

Bagerist

Kødnål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.
Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke, kan du fjerne dem.
4.
Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.
5.
Pil, og hak løget. Se videoen.
6.
Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Se videoen.
7.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
8.
Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
9.
Hæld olie i en gryde og varm det op.
Kom olie i en gryde og varm op.
10.
Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
11.
Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.
12.
Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
Skru op og put spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
13.
Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.
14.
Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.
Tilsæt hytteosten i og rør det hele rundt.
15.
Smag til med salt.
16.
Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.
17.
Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det koge 1-2 minutter, til det er blevet brunt. Rør imens.
18.
Se videoen om, hvordan du laver opbagt sovs.
Hæld først cirka 1 deciliter af mælken i gryden. Pisk godt, indtil sovsen begynder at blive tyk. Fortsæt sådan med resten af mælken. Se videoen.
19.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter. Rør rundt imens, så sovsen ikke brænder på.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
20.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Se videoen.
Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader. Se videoen.
21.
Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.
Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 35 x 35 centimeter.
22.
Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 20 x 30 centimeter. Se videoen.
Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader. Se videoen.
Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 10 x 15 centimeter. Se videoen.
23.
Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.
24.
Læg et lag lasagneplader ovenpå.
25.
Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.
Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.
Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.
26.
Riv osten og drys den over lasagnen.
27.
Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.
28.
Tjek, om lasagnen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
29.
Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2668 kJ / 635 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer