Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke kan du fjerne dem.
Skyl spinaten i en balje med koldt vand til den er fri fra jord og sand. Skrift vandet hvis det er nødvendigt. Hvis spinaten har nogle meget tykke eller grove stilke, kan du fjerne dem.

4.

Sæt et dørslag i en skål. Hæld spinaten op i dørslaget og lad den dryppe af.

5.

Pil, og hak løget. Se videoen.

6.

Skyl peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern stilken og kernerne. Se videoen.

7.

Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

8.

Skær den grønne top af chilien, og skær chilien over på langs. Skrab kernerne og de hvide siddevægge væk. Hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.

9.

Hæld olie i en gryde og varm det op.
Kom olie i en gryde og varm op.

10.

Kom løget i gryden, og svits ved middelvarme i cirka 2 minutter mens, du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.

11.

Tilsæt peberfrugt, chili og hvidløg og svits et par minutter mere. Rør rundt.

12.

Skru op og hæld spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
Skru op og put spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.

13.

Skru ned til middelvarme og krydr med oregano eller merian.

14.

Tilsæt hytteosten i gryden og rør rundt.
Tilsæt hytteosten i og rør det hele rundt.

15.

Smag til med salt.

16.

Mornaysovs: Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.

17.

Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det koge 1-2 minutter, til det er blevet brunt. Rør imens.

18.

Se videoen om, hvordan du laver opbagt sovs.
Hæld først cirka 1 deciliter af mælken i gryden. Pisk godt, indtil sovsen begynder at blive tyk. Fortsæt sådan med resten af mælken. Se videoen.

19.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter. Rør rundt imens, så sovsen ikke brænder på.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

20.

Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Se videoen.
Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader. Se videoen.

21.

Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader.
Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 35 x 35 centimeter.

22.

Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 20 x 30 centimeter. Se videoen.
Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Tænd herefter ovnen på 200 grader. Se videoen.
Saml lasagnen: Tag et ovnfast fad på cirka 10 x 15 centimeter. Se videoen.

23.

Start med at lægge et tyndt lag spinat-hytteostblanding i bunden af fadet.

24.

Læg et lag lasagneplader ovenpå.

25.

Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.
Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.
Læg igen et lag spinat-hytteostblanding oven på lasagnepladerne og gentag to gange. Afslut med et lag mornaysovs.

26.

Riv osten og drys den over lasagnen.

27.

Sæt en bagerist i midten af ovnen, og sæt fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i cirka 30 minutter.

28.

Tjek, om lasagnen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.
Tjek, om kagen er færdig: Tag en lille skarp kniv, og stik midt i lasagnen. Hvis lasagnepladerne er bløde, og osten er smeltet, er lasagnen færdig. Ellers skal den bage 5-6 minutter længere.

29.

Servér lasagnen med grøn salat, tomater og brød.

Næringsindhold per portion

Energi: 2668 kJ / 635 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 45 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Chili, ordne og vurdér styrke

Chili, ordne og vurdér styrke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Mornaysovs

Mornaysovs

Sovs, opbagt

Sovs, opbagt

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Lasagne, samle

Lasagne, samle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min