1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Blomkålssuppe med porre

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Suppe:

3.

Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.

4.

Skær bunden af porren af. Skær toppen af porren, hvis den er vissen. Skær et snit på langs af porren, og skyl den grundigt med vand. Se videoen.

5.

Skær porren i tynde ringe.

Skær porre i tynde ringe.

6.

Pil hvidløg, og skær det i stykker.

7.

Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i buketter.

8.

Kom olie i en stor gryde, og varm den op til middel varme.

9.

Kom alle grøntsagerne op i gryden, og lad dem stege et par minutter. Rør rundt, så de ikke brænder på.

10.

Tilsæt vand og bouillonterninger.

11.

Læg låg på gryden, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.

Rugbrøds-croutoner:

12.

Skær rugbrød i tern.

13.

Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.

14.

Kom rugbrøds-ternene på stegepanden. Drys med salt.

15.

Steg ternene i cirka 5 minutter ­– vend dem undervejs med en paletkniv, så de ikke brænder på.

Suppe fortsat:

16.

Skyl citronen. Riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Se videoen.

17.

Skær citronen i halve, og pres saften fra citronen. Se videoen.

18.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen i mindre stykker. Se videoen.

19.

Tilsæt madlavningsfløden til suppen. Sæt gryden ned i en vask, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

20.

Smag suppen til med citronskal, citronsaft, salt og peber.

21.

Kom suppen i en dyb tallerken, og top med hakket persille, rugbrødscroutoner og en skefuld pesto. Server med brød.

Næringsindhold per portion

Energi: 1978 kJ / 473 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 4 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Suppe, blende

Suppe, blende

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min