
- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Blomkålssuppe med porre
Blomkålssuppe med porre
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Giv varmen til hele familien med den her lækre suppe. Den er super nem at lave, og så kan du toppe suppen med lige præcis det, du har lyst til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålssuppe med porre
Suppe:
300 g. kartofler
450 g. kartofler
150 g. kartofler
1 porre
1 ½ porre
½ porre
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ blomkål
¾ blomkål
¼ blomkål
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
2 grøntsagsbouillonterninger
3 grøntsagsbouillonterninger
1 grøntsagsbouillonterninger
½ økologisk citron
¾ økologisk citron
¼ økologisk citron
1 ½ dl. madlavningsfløde
2 ¼ dl. madlavningsfløde
¾ dl. madlavningsfløde
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Rugbrøds-croutoner og topping:
5 skiver rugbrød
7 ½ skiver rugbrød
2 ½ skiver rugbrød
5 spsk. olie
7 ½ spsk. olie
2 ½ spsk. olie
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
4 tsk. grøn pesto
6 tsk. grøn pesto
2 tsk. grøn pesto
Tilbehør:
Brød

Kartoffel

Porre

Hvidløg

Blomkål

Olie

Vand

Grøntsagsbouillon

Citron

Madlavningsfløde

Salt

Peber

Rugbrød

Persille

Pesto (grøn)

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til blomkålssuppe med porre
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 decilitermål
2 teskeer
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 røreske
1 stegepande
1 paletkniv
1 rivejern
1 citruspresser
1 lille skål
1 stavblender
1 suppeske
4 dybe tallerkener
6 dybe tallerkener
2 dybe tallerkener

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv

Lille skarp kniv

Stor gryde

Røreske

Stegepande

Paletkniv

Rivejern

Citruspresser

Lille skål

Stavblender

Røreske

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker.
4.
Skær bunden af porren af. Skær toppen af porren, hvis den er vissen. Skær et snit på langs af porren, og skyl den grundigt med vand. Se videoen.
5.
Skær porren i tynde ringe.
Skær porre i tynde ringe.
6.
Pil hvidløg, og skær det i stykker.
7.
Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i buketter.
8.
Kom olie i en stor gryde, og varm den op til middel varme.
9.
Kom alle grøntsagerne op i gryden, og lad dem stege et par minutter. Rør rundt, så de ikke brænder på.
10.
Tilsæt vand og bouillonterninger.
11.
Læg låg på gryden, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
Rugbrøds-croutoner:
12.
Skær rugbrød i tern.
13.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
14.
Kom rugbrøds-ternene på stegepanden. Drys med salt.
15.
Steg ternene i cirka 5 minutter – vend dem undervejs med en paletkniv, så de ikke brænder på.
Suppe fortsat:
16.
Skyl citronen. Riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
17.
Skær citronen i halve, og pres saften fra citronen. Se videoen.
18.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen i mindre stykker. Se videoen.
19.
Tilsæt madlavningsfløden til suppen. Sæt gryden ned i en vask, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
20.
Smag suppen til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
21.
Kom suppen i en dyb tallerken, og top med hakket persille, rugbrødscroutoner og en skefuld pesto. Server med brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1978 kJ / 473 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 4 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer